Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

SAAB delar online

Bilar som konstruerades av flygplansingenjörer

Ett svenskt bilmärke som har skapats för att sysselsätta konstruktörer och ingenjörer på flygbolaget Saab i väntan på nya beställningar. Därför fick första personbilen djärva formgivningen med aerodynamiska drag, något som bilmärket ville alltid understryka, samt framsteg, lätthet och innovationer hämtade från flygplaner. Första modellen blev väldigt billig pga. enkla saab delar, såsom självcirkulerande kylsystemet, tvåtaktsmotor, framhjulsdrift. Det var modellerna 92 och 93, som ersattes av Saab 96, som tillverkades med en rad av ansiktslyftningar i 21år. Problem som med tiden skapade tvåtaktsmotorer, vilka krävde att byta ofta saab reservdelar tvingade svensk biltillverkare att införa fyrtaktsmotor bara 1966, som möjliggjorde att utveckla störremodeller. 

Flaggskep har inga problem med saab reservdelar

På 1970- talet fortsatte Saab med mellanklassbil 99, som fick se dagens ljus efter att man lanserade 4-taktsmotor, men försäljningarna minskades efter en tid och man väckte intresse genom att erbjuda turbomotorer i serietillverkade bilar som början för 99:an, och sedan för nya 900:an. Deltagande i ”de fyras klubb” med Lancia, Fiat och Alfa Romeo hjälpte Saab att komma ut med modellen 9000 till storbilsklassen. Därför är det lätt nu att få tag i saab reservdelar. För att rädda Saab från konkurs, köptes den av GM, vilken förnyade 900:an med 12000 ändringar och införde nytt namnsystem med 9-3 och 9-5 i huvudroll, som använde tekniken från Opel. Tyvärr gick Saab slutligen i konkurs 2011 och dess tillgångar köptes av NEVS som ville lansera om bilproduktion med eldrivna bilar.

Bilar som ligger djupt i själen

Innovatör inom säkerhetsteknik med bilar som fått unik formgivning efter framgångrika 900:an hyllas än idag för sin tillförlitlighet och livslängd över hela världen och trots konkursen är det inte svårt att köpa saab reservdelar, eftersom de tillverkas delvis av Orio – reservdelsbolaget. För att unvika betala extra beställ saab bildelar på 123bildelar.se.

Till de SAAB reservdelarna.