Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

ROVER delar online

Brittisk stil

Äkta Rover som representerar medelklassiga bilar från 1980- och 1990-talet finns tyvärr inte kvar nu, men deras bilar med någon utveckling tillverkas av MG Group och rättigheter till märkets namn hör till Tata grupp. Därför är det ingen svårlöst uppgift att hitta rover reservdelar även nu. Trots det blev Rover berömt som ett brittiskt bilmärke, vilket inte var rädd för att prova tekniska innovationer. I slutet av 1800-talet börjar Rover tillverka första bakdrivna cyklar. Snart behärskade Rover biltillverkning, vars bilar fick bakfjädring, oljepumpe som innovationer och bilmärket utvecklades framåt med växlande framgånger. Under mellankrigstider inriktade Rover sig på lyxiga och snabba bilar, men pga. svåra ekonomiska förhållanden efter andra världskriget, blev bilar enklare.

Rover reservdelar till din exceptionella bil.

Samarbete med Honda ledde till uppkomsten av SD1 – elegant halvkombi som fått utmärkelse som ”Årets bil” 1977 och småfamiljebilen Rover 200 som blev ett bra alternativ för anspråkslösa kunder i Europa. På 1990-talet köptes Rover av BMW, vilket omlanserade modellinjen med 200 och 400, men det dröjde inte länge förrän Rover såldes vidare med stora förluster. På 2000-talet utvecklades nya modeller trögt och tillverkades nya generationer av 25, 45, och flaggskepet 75, som räddade dock inte företaget från konkurs. Det är verkligen så att rover reservdelar är inte speciellt åtkomliga, men till modernare Cityrover, Streetwise och 75 levererar man rover bildelar, som kan lätt köpas på 123bildelar.se.

Svår uppgift att hitta bildelar

För dem som äger sällsynta Rover bilar och återskapa originellt tillstånd kan vi hjälpa med rover reservdelar som ska bevara bilarnas utförande och de som vill ge unik karaktär till redan unik bil tillrådes att bläddra igenom vårt utbud av rover tillbehör. Hos oss kostar sådana varor inte mycket, men du kan även välja billigare MG och BMW delar om de passar din bil.

Till de ROVER reservdelarna.