Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Verktyg

11 resultat
null, Installationsverktyg, sats, Spindelled
VAICO
null, Installationsverktyg, sats, Spindelled
V99-1021
4 710,85 skr
Varunr:  15216497

pris per enhet
Pris inkl. moms
Gratis frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Behov av riktiga instrument

Kanske varke bilist har stått inför behovet att byta hjulnavets lager. Efter att ha hört en ovanlig och obehaglig brus kommer man till slutsatsen att denna komponent ska bytas, men hur är det bästa att ta sig till? Förstås kan man låta bilen bli reparerad hos en av verkstäder, där finns det gott om lämpliga bil verktyg och erfarenhet. Men de kräver för mycket pengar speciellt om man äger en begagnal bil med en hela listan av vad behövs det att göra. Och eftersom byte av lager i hjulnav kräver speciella instrument därför är det bättre att köpa speciell avdragare som tillåter att säkert ta ut och installera komponenten. Trots att olika fordon har egna konstruktioner av spindelled finns det några typer av anordningar för avlägsnande och montering av hjullager.

Egenskaper och typer

Mekaniska bil verktyg för montering eller avlägsnande av lager består vanligtvis av flera (oftare 2 eller 3) krokformiga gripare som är fästa på en stång med en gångjärn. Hela konstruktionen är tillverkad av höghållfasta stålmärken. Installationsverktyg gör man kan tillämpa ett tillräckligt hårt grepp om delar i hjulnav, för att på lämpligt sätt kunna använda tryck- eller åtdragningskraften till lageret. Användningen av specialdragare minskar risken för skada vid reparation av hjulnavet, vilket kräver demontering av inpressade delar. Men universella avdragare har samma nackdel som skiftnycklar – ett litet spelrum av gripare. Installationsverktyg tillverkade med en strikt definierad diameter har bättre tillförlitlighet och uthållighet tack vare den monolitiska designen.

Beställ prisvärt

Vill man utföra reparation själv så ska man förberedd att hitta lämpliga bil verktyg beroende av användningområde. När det gäller avdragare för hjullager så finns ett antal alternativ och 123bildelar.se kan erbjuda all de till priser som kommer att förvåna dig. Bara välj produkten och lägg den i kundvagnen, betala och vänta på snabb leverans från oss.