Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Vattensensor

2 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Varför behöver man denna sensor?

Ett vanligt fordon brukar användas under alla årstider vilket leder till att kondens och fukt bildas i bränsletanken. Förstås när bilar är så invecklade nu med känsliga motorer så ska vatten inte hamna i motor, annars kan den förstöra dyrbara komponenter. Tack och lov är alla bilar försedda med ett eller flera bränslefilter som kan sålla bort orenligheter och större partiklar, men när det gäller vatten som har högre densitet än bränsle kan den samlas i botten av speciella filter. Därför är det viktigt att veta hur mycket vatten är där för att kunna hälla bort den. Med just detta ändamål monteras vattensensor som vid överstigande nivå aktiverar indikator på instrumentpanelen.

Hur fungerar den och vilka problem kan man ha?

Eftersom det är farligt när vattennivå överstiger tillåtet värde, när vatten kan börja tillföras tillsammans med bränsle till motor är det viktigt att ha fungerande vattensensor. Dess funktion är enkel – vatten har sin egen resistans och så fort den hamnar i bränslefilter sänker den med sin tyngd till botten var givare sitter och den känner av vattens resistans som sluter kontakter och tillför strömmen till indikator framför förarens ögon så att denne kan dra av speciell ventil som släpper vatten bort. Om givaren inte tänder indikator så ska man testa den i verkstad och vid oduglighet bara byt den mot en ny som inte kostar mycket.

Butiken man kan lita på

Är man ute efter en ny vattensensor så förstås letar man efter billigare alternativ, men här är det viktigt att köpa just kvalitativ sensor som kan fungera i åren, men det går också att spara lite även vid köp av komponenter från välkända företag. 123bildelar.se håller på alla varor skruvade priser – och våra ursprungliga priser är inte överdrivna med avsikt att visa större rabatt, utan det var riktiga priser. Nu har allting ändrats så kan man unna sig verkligen hållbar komponent till mindre pris.