Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Värmesköld

2 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Vad behöver man värmeskydd till?

Många kan undra sig vad värmesköld tjänar egentligen till, eftersom det verkar vara helt onödig anordning för många, som knappt fyller någon funktion. Det är inte helt rätt, och man måste fördjupa sig lite i bilkonstruktion. Ja, de flesta vet att avgassystem som värmedsköldar omringar då och då är mycket varm och detta värme brukar stiga upp och värma upp karossdelar, som ligger ovanpå. Förstås hålls det avstånd mellan avgasrör och karossen, tack vare upphängning, så att det är inte alls farligt. Men några avgasdelar, som alstrar mottryck, dvs. ljuddämpare och katalysatorer värms upp ytterligare oavsett deras avstånd från motorn och dessa ”tunnor” brukar ligga mycket nära karossen, så att värmeskyddsplåt verkligen behövs.

Sätta fast eller skruva av värmesköld?

Det förekommer ganska ofta att bilägare finner värmesköld som man har ovanför ljuddämpare eller där tillverkare bestämde att montera den sätta ganska löst eller den skramlar. I så fall fattar bilägare beslut om att ta bort den helt och hållet. Även om man bedömmer att någon värmeplåt inte fyller sin funktion eller dess borttagande leder till ingen skillnad, så det betyder inte att den är helt onödig, eftersom biltillverkare har konstruerat ju din bilmodell och testat tusen gånger, så att den vet vilka temperaturer uppstår i olika avgasdelar och hur de påverkar näraliggande karossdelar. Att kasta bort värmeskyddsplåt kan exempelvis medföra skador på känsliga slängar av kylsystem eller elkablar!

Tillgängligt skydd

Eftersom det finns tusentals olika bilmodeller med sin konstruktion och utformning, så erbjuds det värmesköld av lika många modeller som avser diverse monteringsplats och värmeskyddsgrad. Till just din hittar du garanterat alla passande alternativ när det gäller värmeskydd på 123bildelar.se, och när man ändå tveksam i att montera värmeplåt så tänk att denna del kostar billigt och hos oss kan du unna sig köpa den till ett ännu mer rimligt pris.