Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Tvärstag

2 resultat
Stag, Tvärstag
VAICO
Stag, Tvärstag
V30-7639
Monteringsställen:  Bakaxel vänster, Bakaxel höger
599,15 skr
Varunr:  10130870

pris per enhet
Pris inkl. moms
Gratis frakt
I LAGER
Levereras generellt
inom 3-4 arbetsdagar
Detaljer
Stag, Infästning, länkarm
FEBI BILSTEIN
Stag, Infästning, länkarm
38656
Monteringsställen:  Bakaxel, båda sidor
814,86 skr
Varunr:  10027825

pris per enhet
Pris inkl. moms
Gratis frakt
Tillgänglig
Leverans tar i genomsnitt 4-7 arbetsdagar
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Konstruktion och typer

Upphängning med oberoende hjul har mer invecklad konstruktion, vilken tillåter att säkerställa bättre styrbarhet och stabilitet. Sådan konstruktion tjänar till att ge en begränsad rörelse i vertikalplanet av hjulet, som den håller på plats, genom att inte låta den rulla iväg. Länkarm kan vara tvärgående, längsgående, övre och nedre. Beroende på platsen utför de olika funktioner. Huvudegenskap av triangulära länkarmen är att den fungerar både i tvärriktningen och i längsdriktningen. Till exempel uppgiften för framfjädringens övre bil tvaerstag är att hålla övre del av styrspindel vilket inte tillåter att hjulet att gå i sidled under körning. Nedre länkarm utför delvis samma funktion och kontrollerar nedre delen av McPherson-struten vilket förebygger dess svävning. Längsgående länkarmar används oftast på bakre fjädring och tjänar till att hålla de bakre strut i samma läge under acceleration och bromsning när de utsätts för längsriktade krafter.

Fel med upphängningsdelar

I allmänhet är bil tvaerstag en hållbar komponent speciellt om den är tillverkad av stål. Stållänkarmar, till skillnad från de av lätt legering, är lämpliga för flera cykler av upphängningens reparationer. Man brukar byta kulled och bussning vid reparation av tvärstag, och själva delen lämnas för att igen vara i drift för andra och tredje gången. Lätta legerande länkarmar behöver bytas i de flesta fall hela vilket ökar reparationskostnader av upphängning, fast gör det lite enklare. föremål för ersättning i sin helhet, vilket ökar kostnaden för att reparera suspensionen, även om det förenklar det något. Anledningen till fel på tvärstag är mekanisk verkan (ojämnheter på vägen), vilket leder till deformation av staget och korrosion, vilket i själva verket inte hotar lättlegeringsarmarna.

Spara på byte

Även om det går inte att reparera hela bil tvaerstag kan man byta hela enhet och inte vara rädd att man betalar svindyrt eftersom hos 123bildelar.se råder lågprispolitik som tillåter beställa även förstklassiga upphängninsdelar till betydligt mindre pris. Här hittar man lämpliga originella delar till starkt rabatterade priser.