Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Trumbroms

8 279 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Trummor kommer tillbaka!

Eftersom främre fordonsdel pressar sig nedan vid bromsning, när tyngdpunkten överförs fram, så belastas främre bromsar mer, än de bakre. Därför fördelar bromstrycksregulator högre bromstryck till frambromsar, vilket betyder att bakbromsar behöver och får mindre bromskraft. Trots det började man för 30 år sedan ersätta även bakre bromstrummor mot mer effektiva bromsskivor och de flesta bilar med anständig kördynamik har dem monterade, fast småbilar är utrustade med trummar även nu. Med tiden kom man tillbaka och nu monteras trumbroms på alltför kraftigare bilar eftersom bakre bromsskivor hos flesta medelkraftiga personbilar rostar pga. att man använder bakre bromsskivor sällan till fullo och motorbromsning bidrar till detta.

Kontruktion av bromstrummor och särdrag i deras funktion

Trumbroms är en sluten bromsanordning, som innehåller en roterande bromstrumma med två backar med fastssatta bromsbelägg, vilka läggs an utåt mot insidan av trumman med hjälp av hjulbromscylinder som tillsammans med klossar är monterade på en bromssköld. Dessutom det är en myt att bromstrummor tillåter inte stark bromsning, eftersom deras konstruktion möjliggör att skapa självförstärkande bromsar som kan även slippa använda bromskraftsförstärkning. Även vanliga bromstrummar på småbilar är mer än tillräckligt för dem, oavsett deras förminskad verkan vid uppvärmning

Reparation av trumbromsar

Har din bil bromstrummor bak, så är det inte hemskt, utan tvärtom du ska sällan röra dem pga. reparation eller byte. Ändå ska man byta bromsklossar regelbundet och kan köpa dem som sats på 123bildelar.se, där man kan välja olika alternativ för en enda bilmodell. Dessutom kan du passar på och köpa en speciell tillbehörssats med fjädrar som håller bromsbackar för att inte demontera hjulet två gånger. Har hjulbromscylinder problem, så ska man köpa reparationssats med alla nödvändiga packningar och fjäder. Spara tillsammans med oss och gör din bromsning säker!