Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Torkarmotor

793 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Funktion av torkare

Idag blir ingen kanske förvånad över bilmodeller som har komplett uppsättning av nödvändig utrustning för att säkerställa säkerhet på vägen. En av de viktigaste delarna bland dessa är vindrutetorkare som ansvarar för lugn körning vid regn. Att ha vindruta i vattendroppar försämrar sikt betydligt speciellt om den är smutsig eller om det är mörkt ute. Så blandas vatten med föroreningar och bildar ett slags svårt genomskinnligt hölje. Det gör att man behöver anstänga sina ögon för att kunna bedöma situationen på vägen, men varför anstränga sig om det går att slå på rutetorkare. Har man problem med det? Så är det dags att serva den eller även byta dess delar från torkarmotor till länkar.

Kärnan i vindturetorkning

Torkare omfattar i sin konstruktion en elektrisk motor med en reduktionsväxel, ett system av länkning, och borstmekanismen som återvänder torkarna automatiskt i utgångsläget. Här hjälper också vindrutespolare. När torkarmotor slutar fungera på rätt sätt så behöver man inte dra ut på tiden med dess reparation eller byte. Ibland bryts elkoppling i bimetall säkering, och det går bara byta den. Oftast finns ingen kontakt mellan kollektor och strömavtagare och man kan försöka ta isär dem och rensa, fast om det inte hjälper bara byta torkarmotor. Också kan man köpa en uppsättning av länkning till torkare om du upptäcker att mekanismen fungerar med buller och långsamt, såsom det stör någonting.

Byta lätt – spara på köpet

Det kan vara krångligt ibland att fixa vindrutetorkare, eftersom det befinner sig inne mellan motorutrymme och kupe. Därför titta undersöka noga mekanismen om du lyckades att ta isär alla delar – om någonting annat förutom torkarmotor visar slitage är det bättre att beställa även dessa delar. Särskillt gynnsamt blir det vid köp i 123bildelar.se som har å ena sidan verkligen skruvade priser och å andra sidan stort urval av komponenter du söker.