Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Topplock

25 resultat
null, Sensor, Topplockstemperatur
METZGER
null, Sensor, Topplockstemperatur
0905384
2 374,00 skr
Varunr:  10030228

pris per enhet
Pris inkl. moms
Gratis frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Cylinderhuvud

Kärnan i varje förbränningsmotor är förstås cylinderblock där händer det viktigaste i bilen – omvandling av bränsle och luft i rörelse och bieffekter som värme och oljud. Men dess process behöver styras på rätt sätt, därför kompletteras motor alltid med topplock som har även mer invecklad konstruktion än motorns kärna. Här hittar man åtminstonde två kamaxlar som drivs av vevaxel, och vilka pressar genom vipparmar ventiltryckare som i sin tur trycker på själva ventiler. Knepet här är att varje ventil har sin egen öppningstid och behöver vara exakt inställd för att inte påverka förbränningsprocessen negativt, samt garantera tätthet.

Konstruktion och vanliga problem

Tillverkat av legerat gjutjärn eller aluminiumlegering, ställer topplock högre krav på material av inre delar. Antalet cylinderhuvuden beror på motorn om den är enradig eller V-motor. Själva locket fästs med hjälp av styrbussningarna och bultar och för att göra koppling verkligen tätt används packningar. Om motorn överhettas inte så kan topplocket tjäna som hela motor utan krav på reparation. Men det enda problem som kan inträffa är skada på locket i form av spricka som orsakas just av ovanligt temperaturläge i samband med stora påfrestningar. Också är det viktigt att se till att givare för topplockstemperatur funkar bra, annars kan den skicka felaktiga utslag till kontrollenhet som reglerar motorkylning. Man upptäcker fel med locket efter oljefläckar och kylmedel på motoren vilket tyder på mekanisk skada av enheten.

Billigare byte.

Vid omtänksam och försiktigt underhåll håller topplock upp till 30.000 mil och även mer, fast det beror på hur förare ställer sig till motorns service. Hur det än är, om man stöttar på problem är det viktigt att lösa det snabbt, kvalitativt och om möjligen billigt. När det gäller priser så kan man direkt vända sig till 123bildelar.se där topplocken säljs till mycket skruvade priser och den som vet hur mycket de brukar kosta vet vad det betyder. Enbart reputerliga tillverkare garanterar kvalitet på reservdelar du köper.