Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Tändstift

1 878 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Tändstiften är viktiga för motorn

Att regelbundet lämna in sin bil för service är grundläggande för att bilen ska få en lång livslängd. Den som är händig kan själva serva sin bil, men de allra flesta lämnar in sin bil till en verkstad för service med jämna mellanrum. I den här artikeln ska vi fördjupa oss i vad tändstift är för något, varför de är viktiga för bilens motor och varför de bör bytas ut med jämna mellanrum. Stiften är några av de viktigaste delarna av en bils motor. Tändstiftet gör så att bränsleblandningen tänds och så att förbränningsmotorn fungerar. Detta upprepas ungefär 500-3000 gånger per minut. Gnistan från stiftet måste vara kraftig nog för att motorn ska starta. Det täcker inte att blandningen av luft och bränsle är korrekt och att kompressionen är rätt. Om gnistan inte fungerar som den ska kan en misständning uppstå. Vilket i sin tur kan leda till skador på katalysatorn.

Tändstiften ska klara tuffa påfrestningar

Ett stift behöver klara mycket påfrestningar och är tillverkat för att så mycket effekt som möjligt ska kunna utvinnas ur motorn. Stiftet klarar att leda bort stora mängder värme på kort tid. Bränsleblandningen når cylindern vid normal temperatur men efter förbränningen är temperaturen ca 2000 grader. För att tända tändstiftet krävs en spänning på ungefär 25 000 - 32 000 volt. Ett tändstift ska också klara av att inte rosta. De allra flesta bilmodeller som drivs med bensin eller etanol är utrustade med stift. Det brukar vara ett stift per varje cylinder. Tändstiftet skruvas fast i själva motorblocket.

Köp nya stift idag

Det finns många olika typer av stift. När bilen är på service bör tändstiften bytas ut. Om inte tändstiften byts ut regelbundet så kan bilens förbränning påverkas negativt. Att byta stift regelbundet är viktigt för att bilen ska fortsätta vara skonsam mot miljön. Dessutom kan bilen bli svår att starta om du kör med slitna stift. Alla vet hur jobbigt det är när bilen inte startar på morgonen och man är stressad för att komma iväg till jobbet. Särskilt vintertid kan det bli svårt att starta bilen. Med rätt stift kan du spara bränsle och bilen blir mer skonsam mot miljön. Köp dina nya stift hos 123bildelar.se. Där hittar du allt du behöver när det gäller tillbehör till din bil. Du får bra priser, snabba leveranser och en kundtjänst som gärna svara på dina frågor.