Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Styrspindel

211 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Mer betydande kan det inte vara

Hos moderna bilar i framvagn finns det en plats där alla upphängningsdelar träffas med varandra i en enhet, vilket utgör ett fäste för framhjul, som kopplas där med hjälp av hjulspindel. Det är styrspindel - elementet av en konstig form som påminner bläckfisk med alla dessa metallstag med styrsystemets ändar där kopplas styrarmar, fjädringens länkarmar, fäster bromsok och med hjälp av speciell urringning monteras hjulnavet där. Rörelse från ratten överförs till styrstag som får styrspindeln vrida sig och hjul i önskad riktning. Den är gjord av höghållfast legerat stål 30X eller 40X med en mycket hög noggrannhet av geometriska dimensioner för montering av närliggande delar.

Reparation eller byte

Under bilens drift slits ytor av styrspindel där navets lager sitter i. Förstås leder det till att ett nytt lager hjälper inte ta bort problemet, därför får man inte tätt koppling som med tiden kan förstöra den hållbara styrspindeln. Under inverkan av belastningar som från vägen och motverkande från styrarmar orsakar det förändringar i styvhetsparametrarna, såväl som på grund av utmattning av metallens ytor och verkan av friktionskrafterna kan olika defekter uppstå. Sådana fel innefattar: slitage på fästhål, gängskada, sprickor och så vidare. Vid sådana fel är ska man byta enheten utan fördröjningar, annars kan det orsaka allvarlig trafikolycka.

Får tag enkelt och prisvärt

Vanligen fungerar styrspindel under bilens hela liv om den servas och underhålls regelbundet, men försummar man byta slitna hjullager så börjar ökad slitage förstöra komponenten till oigenkännlighet. Det kan tyvärr inte repareras och man ska köpa en ny reservdel och i fall med 123bildelar.se kan man göra det med betydlig rabatt. Bara vända dig till oss – sök efter artikelnummer av styrspindel eller hjulspindel och navigera genom kategorier och lägg varan i kundvagnen. Betala för den och vänta på extra snabb leverans!