Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Styrspindel / Reparationssats

284 resultat
Reparationssats
A.B.S.
Reparationssats
290018
143,67 skr
Varunr:  14907432

pris per enhet
Pris inkl. moms
plus frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Konstruktion

Styrspindel är ett element i bilens främre upphängning som är högt belastat och därför har den mycket kraftig konstruktion. På enhetens ändar sitter en kulled av styrarm som tillåter att svänga hjulet, samt bromsskivor och förstås hjulnav. Allt det där arbetar tillsammans för att låta bilen ändra färdriktningen, bromsa och ta fart. Axeltapp som ett annat namn av styrspindel tar på sig all belastning som hjulet överför och är i stånd att hålla ut dem. Enheten tillverkas av höghållfast stållegering med iakttagande av hög noggrannhet av geometriska dimensioner för installation av passande delar. Men det betyder inte att det är omöjligt att uppnå dess slitage. Om man har dåliga rullager så kan de förstöra enheten snabbt, därför rekommenderas det att beställa bil styrspindel-reparationssats för att byta alla slitdelar på en gång.

Underhåll av

I styrspindel görs ett hål för navlager, som bilens hjul är fastsatt på och därföre förebygger man förslitning av enheten. Men under driften av fordonet sliter sig arbetsytor av hjullager mot själva hjulnav. Detta är i regel en orsak till de främre hjulens ökade spelrum. Denna defekt av axeltapp vid körning av bilen leder till svårigheter vid körning av fordonet. Under inverkan av belastningar som överstiger tillåtliga och som orsakar förändringar i styvhetsparametrarna, såväl som på grund av utmattning av metallens övre lager och verkan av friktionskrafterna kan olika defekter i axeltapp uppstå. För att undvika sådana defekter krävs det att byta lager med rärr smörjmedel, vilka ingår i bil styrspindel-reparationssats. Annars leder det till slitage på fästhål, gångjärnskada, sprickor och så vidare. Vid sådana symtom ska styrspindel ersättas.

Förmånligt att köpa

Tillstånd av fordonets upphängning påverkar säkerhet på vägen direkt. Vid försummat byte av navlager behöver man kontollera enheten noggran och se till att alla komponenter är rätt installerade. I detta fall hjälper bil styrspindel-reparationssats för att hålla enheten i bra skick. För att spara pengar på köpet rekommenderas det också att handla hos 123bildelar.se.