Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Styrleder

6 611 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Bildel man kommer ihåg sällan om

Det skulle inte vara fel att säga man brukar inte undersöka styrning så ofta man gör det med andra bildelar. Fel i styrning känns omedelbart med förarens händer bokstavligt. Trots de olika konstruktion av styrsystem på de olika bilmodellerna ändras arbetsprincipen inte. För att undvika glidning av bilhjul är det viktigt att främre hjul svänger i takt med kurva som bilen kör i. Styrväxel som överför rörelse av ratten till linjär förflyttning av styrlänkar medför till att hjulen verkligen svänger. Viktigt här är koppling mellan styrlänken och hjulspindel som utgörs av styrleder som tar på sig all belastning – å ena sidan den motverkar fri svängning av framhjul och å andra sidan knuffar och drar spindel för att vända hjul med exakt vinkel.

Eventuella fel med styrning

Den svagaste länken i styrning är den som belastas mycket, vilket är styrleder som repareras inte och de vanligen byts tillsammans med styrlänken som är samma enhet. Vad bra är att man kan minska belastning pga. fel inställda hjul, därför förses styrlänkar med gäng och mutter som dras åt eller av som justerar rätt vinkel. Hur det än är genomsnittlig brukbarhetstid av styrleder utgör inte mer än 5.000 mil och det är bättre att byta dem i par. Dock om man har idealiska vägar utan allvarliga ojämnheter och gropar, samt förare har mild körstil så kan dess hållbarhetstid öka.

Hur man upptäcker fel och var hittar ersättning?

När styrleder når en kritisk punkt blir det tydligt på en gång – man kommer att känna bakslag. Men viktigt att inte försöka reparera komponenten, eftersom den byts helt och hållet. Byta tar viss tid och man behöver vända till verkstad för att juster hjulinställning. För att välja verkligen hållbara styrlänkar behöver man besöka 123bildelar.se och uppskatta hur är det enkelt och billigt att beställa reservdelar till inte bara styrning utan också till praktiskt taget alla komponenter.