Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Stag och stänger

263 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Säkert och förutsägbart i kurvor

Trots att bilens upphängningar har både fjäder och stötdämpare för att effektiv både förmjuka körning och dämpa fria svängningar av fordonet, krävs det ännu ett element som kan lugna ner bilens oroliga beteende. Det är stabilisator som är böjt rör vars ändar inte kopplas direkt till tvärstag utan förmedlar kraft genom speciella stabilisatorstag vilka tillåter svångning av framhjul. Själva komponenten ser till att vid hög hastighet bilen inte vältar, vilket förbinder oberoende framhjul och tillåter att begränsa dess självständighet. Men tillsammans med dessa kräver också andra delar uppmärksamhet som fungerar i par och bygger hela system av bil stag-och-staenger, där varje komponent är oersättning och fyller sin funktion.

När det är dags att byta

Till skillnad från en lugn och vibrationisolerade kaross med alla delar som sitter där utsätts upphängningsdelar för stora belastningar pga. direkt kontakt med vägen som förstås kan inte lova obegränsad brukbarhetstid. Förstås om man kör på dåliga vägar leder det till ännu oftare reparationer och stabilisatorstag är komponent vars brukbarhetstid beror på det. Även aggresivt körbeteende och högt pumpade däck leder till problem inte bara med stabilisator utan också med hela bil stag-och-staenger. Även mer uthålliga länkarmar kan med tiden kräva byte eftersom de består av kulled vars livslängd är också begränsad.

Få tag i rabatterade delar

När man talar om upphängningsdelar så finns det frestelse att köpa billiga med inte kvalitativa upphängningsdelar, eftersom man är van vid att upphängning ofta kräver reparation. Men just detta kan man ändra å ena sidan med beställning av verkligen förstklassiga bil stag-och-staenger och å andra sidan med lugnare körsätt. Om det sista kan man lätt uppnå, så det första kan enligt många bilförare kräva mycket pengar. Det är inte helt rätt eftersom med hjälp av 123bildelar.se kan man unna sig reservdelar från reputerliga tillverkare till rimliga priser.