Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Stabilisatorstag

49 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Arbetsprincip

Krängningshämmare har en viktig uppgift att uppväga sidokrafter som medför avsevärt krängning av fordonets kaross. Därför monterar man den hos oberoende upphängningar utan hård anslutning mellan två hjul. Stabilisator är ett böjt i många platser rör som fästs mot upphängningselement – såsom styrarmar vilka rör sig i en rikting – upp och ner. Men för att ansluta dessa delar tillsammans används stabilisatorstag vilka tillhandahåller en icke-styv förbindelse. Detta är nödvändigt att vid lutning förebygga brytning av konjugerade upphängningsdelar – öglar av stabilisator och spindeltappshållare. Stag fungerar i så fall som dämpare, genom att lugna de största påfrestningar. Av det framgår att dessa förstörs med tiden och därför byter man de så ofta vid körning på dåliga vägar.

Vilka är tecken på slitna stag?

På grund av de ständiga belastningar i olika riktningar som förvärras av den dåliga kvaliteten av vissa vägar går stabilisatorstag oftare av än de andra upphängningsdelar. Som regel bör de bytas varje 2.000-5.000 mil – även om dammskydd hos lederna syns i gott skick. Tecken på att de behöver bytas är knackning när man kör på gropar, bilen börjar sväva och den kör plötsligt i anna sida så att man behöver styra mer än vanligt, och förstås säkerställs inte funktioner av krängningshämmare – när man har upplever ökade krängningar vid kurvtagningar.

Få tag billigt

Att bilen har dålig styrning är ganska farligt och man behöver byta stabilisatorstag om möjligen snabbare. Det rekommenderas att installera produkter från betrodda varumärken såsom Lemferder och Moog, samt TRW. Hos 123bildelar.se finns de alltid i lager och dessutom det går att köpa dessa reservdelar med avsevärt rabatt vilken årsmodell du än har. Välj ett par stag, titta i deras beskrivning, kolla om OE-nummer motsvarar och lägg produkten i kundvagnen. Betala och ange adressen så att din vara kommer snabbt just till ditt hem.