Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Sportljuddämpare

11 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Avgassystem för att göra bilen snyggare.

Antingen man sysslar med tuning och vill få bättre prestanda eller bara låtsas göra det, men ändå vill ändra bilens stil, då ska man ha en närmare titt på sportljuddämpare, som uppgraderar betydligt bilens utseende och ljud. Man kan undra att på vilket sätt egentligen förändras bilens stajl med bara ljuddämpare som brukar placeras gömd i underrede? Jo, för det första brukar man inte montera den ensam och förändringar omfattar vanligen också andra åtgärder som tillsammans gör intryck, för det andra tillverkas sportljuddämpare med snygga inbyggda ändrör som kan bli ett huvudelement på bilens bakre del.

Huvudfunktioner av sportljuddämpare

När man håller på att uppgradera bilen på riktigt, så brukar man ta grundligt hänsyn till detta och denna förändring inbegriper framför allt förbättring av motorns effekt. En del av denna process betyder byte av vanliga ljuddämpare till sportljuddämpare som skapar mindre mottryck i avgassystemet, vilket bidrar till allmän effektökning. Eftersom sänkning av mottryck uppnås via borttagande av en del skiljeväggar, som återkastar ljudvågorna, då höjs ljusnivå vid påslagen motor och det uppfattas av många som en önskad biverkning. Det är ett tecken att bilen fick bättre prestanda och kan köras snabbare, aggressivare, alltså på så sätt att man bör akta stå i vägen för den, vilket åtföljs av mer ljudlig buller som skrämmer bort andra. Förstås sportljuddämpare förblir dämpare i sig och de fortsätter fylla sina funktioner så att ljudnivå inte överskrider gränsvärden.

Effektoptimering med andra avgasdelar

Det är välkänt att avgassystem skapar ett visst mottryck, vilket undertrycker motorn så att den kan inte visa all sin kraft. Förutom effektiva och snygga sportljuddämpare som du kan beställa på 123bildelar.se, erbjuder vi extraktorgrenrör till salu, som pressar allt ur motorn genom att vara uppbyggd med tanke på avgaspulserna, så att de inte stör varandra när träffas i ett enda rör och bilen får därför effektökning.