Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Spoiler

6 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Ändamål

Många bilar man träffar ser ut ganska elegant och fet tack vare en eller några detaljer på bakluckan - en spoiler. Denna del tjänar inte bara som designelement utan också förbättrar körstabilitet vid högre hastigheter. Just då spelar bilens aerodynamiska egenskaper stor roll och när det gäller bilens bakre del så lyfts den lite tack vare luftvirvlar som bildas bakom bakluckan. Luftvirvlar leder till att hjulkontakt försämras som leder förvärrade bilens styrbarhet. För att få bukt med det och hastighetsförlust monterar man spoiler på bakluckan som avleder luftstömmar som inte påverkar fordonets körning. Samtidigt gynnar dess montering bilens utseende som påminner tävlingsbilar.

Välja snyggt tillbehör efter material

Inledningsvis tillverkades alla spoilers av metall och installerades enbart på sportbilar. Senare flyttade denna detalj till vanliga bilar. För att minska vikten av hela bakluckan speciellt vid dess öppning valde man lättare aluminium. Fastän idag hittar man nästan aldrig materialet på bilen, och vanlig lösning är glasfiber som är ett enkelt, billigt och hållbart material som i stånd att hålla ut enormt luftflöde. ABS-plast är lika billigt för tillverkning av bakspoiler men har ganska kort livslängd pga. miljö vilken sänker dess styrka. Speciella bakspoilers utformas av silikon som bearbetas lätt och har tillräcklig uthärdighet. Naturligtvis i spetsen för hela urvalet går spoiler av kolfiber som är mycket starkare och lättare än andra material men förstås har högre prislappar.

Ingen mening att betala extra

Vill man uppgradera bilens utvändig del till lågt pris kan man alltid besöka 123bildelar.se som lyckades sänka sina rabatterade priser på tillbehör ännu mer, så att varje bilist även med låg inkomst kan köpa bak-, takspoiler eller spoiler för stötfångare. Bara välj produkten, lägg den i kundvagnen och beställa dess leverans. Frakten kommer så snabbt som möjligt och du hittar endast kvalitativ vara från en reputerlig tillverkare.