Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Speglar

2 813 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Syfte av backspeglar

Sedan bilar översvämmade gator och motorvägar, började man känna behöv av att inte bara se framåt och på både sidor utan också kolla vad som händer bakom bilen, vare sig bilen som inte håller tillräckligt långt avstånd eller fordon som vill köra om. Utan spegel använde förare sin huvud och hals för att titta tillbaka, men efter långa resor eller körning i stadsgator blev man säkert trött och hade ont i ryggen och halsryggen. Utvändig spegel tillåter att inte vrida på huvud mycket på ratten med risk att förlora synkontakt med framåtliggande situation, därför är speglar ett måste för alla personbilar.

Konstruktion och eventuella problem

Men vilken som helst spegel hjälper inte att ha tydlig syn på trafikläge, därför utrustas speglar med kontrollpanel som möjliggör att ställa in glaset lutning, horisontella och vertikalla vinklar. Dessutom monteras extra elledning till värmeelement som placeras i spegelkropp för att kunna få kristalklar spegelbild även om kalla vintrar. Dessutom kan spegelglas ha inställbara toningsnivåer och förtås dras ner helt för att minska bilens bredden vid inkörning till trång garage. Pga. det skadas utvändig spegel ganska ofta eller dess glas kan få sprickor av skott från makadam, eller sönderslås fullständigt. Därför byts glaset och repareras spegel själv eller i verkstad man har förtroende för.

Allt som behövs för vederbörlig reparation

Så fort spegel bryts ner eller man kan inte justera dess läge, så behöver man djup undersökning av problemet och ofta kräver lösning att nya reservdelar köps. Tusentals olika bilmodeller har sina egna speglar som får inte blandas med andra modeller, därför för att välja rätt besök 123bildelar.se där alla bildelar är kategoriserade och det går också att söka efter bilmodell, eller direkt efter OE-nummer. Vanligen erbjuds det flera passande reservdelar och man får välja billiga eller mer dyra, men iaf. får man rabatt även på mer dyrbara delar.