Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Remskiva

1 054 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Arbetsprincip

Förbränningsmotorer som dök upp i början av bilepok saknade någon kedja eller rem alls och all kraftöverföring skedde med hjälp av kugghjul, t.ex. i fall med lågt placerade kamaxel med långa ventiltryckare. Senare insåg man hur är det viktigt att överföra rörelse och kraft på avstånd och det gällde inte bara kamkedja utan också mjuk koppling med generator eller fläkt som behövde ett lätt sätt att vara drivna. Idag passar fläktrem detta ändamål utmärkt och nu finns ännu mer remmar för olika kompressorer, servostyrning och annat. Förstås, i så fall behöver man ha en rätt remskiva som kommer att bara gynna remmens långa brukbarhets tid.

Typer

För att undvika slirning som kan förekomma när kraftiga och stora enheter drivs är det tillräckligt att bredda remmen, utan är det bättre att montera flerspårsrem som hakar fast i remskiva mer tillförlitligt tack vare ökade kontaktyta. Förtås det kräver en speciell skiva med flera kilar, fast för enkel fläktrem eller generatorrem kan man använda flata remskivor med flänsar som förebygger att remmen hoppar av. En kompromiss lösning i så fall är kilremsskiva som lovar ganskar bra kontakt med kilremmen utan märkbar slirning. I alla fall är det viktigt att se till att remmen man köper passar exakt profilen av remskiva man har.

Inte bara dimensioner utan också pris som passar dig

Väljer man en lämplig remskiva så är det viktigt att inte frestas av låga priser som betyder låg kvalitet av förfalskade reservdelar från icke reputerliga tillverkare. Hos 123bildelar.se undviker man lögn och dessutom höga priser. Även om fläktrem levereras från Contitech så håller vi så låga priser att det är nästan omöjligt att tro på det.