Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Regenerering sot-/partikelfilter

11 resultat
febi Plus, Slang, Sot-/parikelfilter-regeneration
FEBI BILSTEIN
febi Plus, Slang, Sot-/parikelfilter-regeneration
45777
844,55 skr
Varunr:  14882660

pris per enhet
Pris inkl. moms
Gratis frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Problem med filter

Dieseldrivna bilar är ett vanligt val för bilförare som vill spara och ha en tillförlitlig och kraftid drivmedel. Men i takt med senaste miljökrav utrustas alla dessa med ytterligare en katalysator – dieselpartikelfilter som avskiljer avgaser från större sotpartiklar. Till skillnad från vanliga katalysatorer brukar det täppas igen med tiden. Därför aktiveras bil regenerering-sot-partikelfilter som förbrännar sotresterna vilka avlägsnas med strömmande avgaser. Därför medan förbränning fungerar brukar det tändas varningslampan på instrumentbrädan som informerar föraren att den behöver inte stanna motor. Men ibland vägrar indikatorn upphöra lysa vilket i de flesta fall pekar på fel med filterhantering.

Lösning

I sådana bilar är partikelfilter utrustat med två slangar som är kopplade till tryckmätare som avkänner tryckskillnaden. Givaren har två drosslar: en av dem är ansluten till en slang för mätning av trycket framför dieselpartikelfilter och den andra efter det. Om skillnaden i tryck före och efter dieselpartikelfiltret är för högt innebär det i de flesta fall att filtret är fyllt med sot och måste rengöras eller bytas ut. Under drift kan slangen som kommer från partikelfilteret till sensorn bli igensatt eller smält på grund av höga temperaturer, vilket leder till läckage. Då visas trycket som felaktigt eller överförs inte alls. Kontrollenheten kommer att få felaktig information, vilket kommer att leda till att varningslampan tänds på. Undersökning kan visa att bil regenerering-sot-partikelfilter kräver underhåll men inte byte.

Billigt att utföra underhåll

Om diagnostik visade fel på tryckgivaren så går det att byta den. Men oftast är det slangar som är felaktiga eller dåligt kopplade. Innan du byter bil regenerering-sot-partikelfilter eller sensor, kontrollera alla anslutningar och slangar för läckage eller igensättning. Mycket ofta kan problemet lösas endast genom att byta slangar. Och för att spara på underhåll beställ reservdelar i 123bildelar.se