Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Packning

1 145 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Anledning till oljeläckage

Topplocket är inte den översta delen av förbräningsmotor, fast den omfattar en eller två kamaxlar, ventiler, vipparmar – allt som placeras ovanpå cylindrar och reglerar tillförsel av bränsleblandning, utblåsning av avgaser och säker tätning av förbränningsrum. Som varje enhet med rörliga metalldelar smorda av olja kan den inte vara öppen och därför utrustas varje topplock med avtagbar topplockskåpa för att kunna ta isär den så fort man behöver underhålla ventiler och deras drift. För att göra anslutning tätt används packning-ventilkapa som förebygger läckage och därför när man upptäcker den i detta område så är det tid att byta packningen.

Typer av packning

Att ventilkåpa är inte så viktig motordel jämfört med topplocket och motorblocket så sparar många tillverkare på material och det leder till att man behöver söka efter ersättning ganska ofta. I flesta fall kan val av dyrare alternativ verkligen hjälpa att undvika läckage under lång tid, men lika betydelsefullt är att utföra reparationsarbetet noggrant för att öka livslängd hos packning-ventilkapa. Beroende av topplockets konstruktion finns det olika typer av packning, den som täcker bara omkrets av topplocket och de med inre packningsdelar, t.ex. extra packningar för centalbelägna tändstift, vilka kan bifogas separat eller som helhjuten tätning.

Enkelt att spara

Speciellt när det gäller packning till ventilkåpa ska man se till att köpa reservdel från känd tillverkare, t.ex. Elring, BGA, Febi Bilstein eller andra. Men det vore också fint att spara lite på köpet, därför vänd dig till 123bildelar.se som levererar alla ovannämnda bildelar och kräver mindre betalt för dem, jämfört med andra butiker. Bara mata in artikelnummer av packning-ventilkapa, kolla beskrivning och lägg reservdel i kundvagnen. Efter att ha betalat och angivit hemadressen får du bildelar inom kort.