Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Packning

104 resultat
Packningssats, Kamaxelbox
ELRING
Packningssats, Kamaxelbox
173.180
464,80 skr
Varunr:  10312720

pris per enhet
Pris inkl. moms
plus frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Unik typ av kamdrift

Ventilstyrning eller timing - är det som en vanlig fyrtaktsmotor i princip kan inte klara sig utan. Den öppnar inloppsventilen för att släppa in luft eller en bränsleblandning i cylindrarna under insugning, öppnar utloppsventilen under utblåsning och säkert låser den brinnande blandningen i cylindern under arbetssförlopp. Hur bra lufttillförseln och avgasavledning säkerställs påverkar motorns prestanda och miljövänlighet. Ventiler i sin tur öppnas och stängs med hjälp av kammar hos kamaxlar och vridmoment till dem överförs från vevaxeln, vilken i själva verket är en uppgift för kamdrift. Mycket osannolikt sker kamdrift idag i kamaxelhus med hjälp av kugghjul som ett alternativ till kamremmen och kamkedja. För att hålla drivande kugghjul i gott skick måste motorolja tillförs och för att eliminera läckage används packning-kamaxelhus.

Vilka alternativ finns?

Med tanke på att kamkedja och kugghjul för kamdrift kräver ständig smörning så ser ut dess drift helt annorlunda och den behöver vara tätt pga. oljetillförsel. Förstås det kräver packning som omringer hela kamaxelhus och blir ett tätande skickt mellan det och motorblocket. Och därför oftast när man upptäcker läckage mellan kugghjulsdrift och blocket ligger problemet i packning-kamaxelhus. De tillverkas i olika form som upprepar anliggningsytor av kamaxelhuset och kan också levereras som separata enheter beroende av motor konstruktion. En bra fördel med underhåll av detta system är att man slipper byta kamrem eller kamkedja och bra byter packningssats.

Få tag i packningar

Eftersom motor kan inte arbeta utan smörjning och det finns många oljekanaler som förstås går igenom olika avtagbara motordelar och kan man inte undkomma att byta packningar mellan dem för att säkerställa tätt arbete. När det gäller packning-kamaxelhus så kan man köpa den billigt i 123bildelar.se, eftersom vi samarbetar direkt med tillverkare och slipper prispålägg från mellanhänder. Välj enkelt tack vare vår lättnavigerade webbplats och beställ genast, så att varan kommer inom kort.