Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Packning

571 resultat
Tätning / Packning, Insugsgrenrör
ELRING
Tätning / Packning, Insugsgrenrör
825.833
36,31 skr
Varunr:  14184230

product.minOrderQuantity
pris per enhet
Pris inkl. moms
plus frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Vad hotar slitna packningar med?

Som alla vet, går förbränningsmotor inte bara på bensin utan förbrukar i 15 gånger mer luft, eftersom syre gör det möjligt att förbränningsblandning bränner och utvidgas som driver kolvar i cylindrar. Men för att bevara den gyllene mellanvägen mellan låg bränsleförbrukning, hög prestanda och lågt utsläpp av farliga ämnen är det viktigt att förhållande mellan bränsle och luftmänden utgör förhållande 1:14,7. Detta uppnås tack vare förgasare eller insprutningssystem som tillför exakt mängder av luft vis insugsgrenrör och bränsle enligt denna proportion. Dock med tiden kan man uppleva problem med förlust av prestanda, ojämn motorns gång och ökad bränsleförbrukning. Oftast betyder det att man behöver ny packning-insugsgenroer för att byta de gamla som tjuvsugar luft.

Vilka alternativ finns?

Motorer har olika konstruktion, typer och därför får dem olika avgas- och insugsrör. När det gäller insugsgrenrör så kan den ha endast kräva en packning som placeras mellan det och topplocket eller kräva hela packningssats som omfattar 4 packningar för varje cylinder. För vissa modeller tillverkas också separata tätningar som dock är kopplade med ett tunnt skick. En ny packning-insugsgrenroer hjälper verkligen att ta bort motorns ojämna gång och denna reparation kan göras även med egna händer, speciellt om bilen har enkel och liten motor. Annars behövs det att ta isär ett antal turboladdare, slangar och givare som kan kosta dyrt i verkstad.

Billigt alternativ

Att man byter packning-insugsgrenroer betyder stora omkostader på reparation om den utförs i auktoriserad service, men man kan spara pengar om man köper packningar till mycket lågt pris i 123bildelar.se. Här matar man in namn på reservdel eller dess OE-nummer och får man hela listan av lämpliga delar från olika tillverkare. Man kan välja efter pris, men alla delar fick skruvade priser för att fler bilister kunde köpa mer kvalitativa komponenter till samma pris. Eftersom när det gäller packningssats så det viktigt att montera endast uthållig enhet utan kompromisser.