Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Oljor

37 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Speciell olja för speciell anordning

Bilen är en komplicerad teknisk enhet med många rörliga och gnidande delar som kan slita sig snabbt vid körning. Det är nästan omöjligt att ta bort själva friktionen som uppstår helt, eftersom det naturligt att kontakt förekommer mellan två delar speciellt om de är tillverkade av metall. Därför för att minska slitage används olika oljor och smörjvätskor. Beroende av komponenten har de olika ändamål men vanligen till deras uppgifter hör också effektiv värmeavledning, samt bortföring av slitageprodukter som samlar på oljefilter. De komponenter som behöver att ha olja först och främst är förbränningsmotor, växellåda, främre och bakre slutväxel och förstås en speciell transmissionsolja ska vara hällas in i fördelningsväxellåda. Beroende på dess konsturktion och bilens specifika modell varierar körsträckan efter vilket olja och filter ska bytas ut. Det finns inget undantag från oljebyte i fördelnignsväxel. Vissa modeller främst av äldre terrängbilar med stora belastningar kräver byte varje 2-3.000 mil och nyare bilar kan behöva en nya olja bara efter 5-6.000 mil.

Viktigt att byta olja i tid

Regelbundhet som oljebyte kräver beror i första hand på belastningar som själva fördelningsväxellåda påfrestas, vilka uppstår när allhjulsdrift är påslagen. Trots de rekommenderade oljebytesintervall byts olja oftare, särskilt vid körning på ojämn terräng vid ständigt påslagen reduceringsdrev med dess intensiv användning. Oljebytestid kan bli självklart om man upptäckte att oljan har fått mörkare färg eller dess nivå är betydligt lägre än vanligt. Bytesprocessen är enkel och kräver att hälla ut och in olja. Före detta ska fördelningsbox värmas upp genom att köra i 15 minuter på alla växlar. En ny olja ska fyllas på med hjälp av en fettpistol. Försummande i att byta oljor i tid kan orsaka att smörjmedel upphör att utföra sin smörjningsfunktion och med brist på värmeavledning pga. förorening. Det leder till försämrat arbete av kugghjul, planetväxel som kan även kila fast. Reparationen av en sådan fördelningsboxen är dyr och tidskrävande. Om man fortsätter använda bil utan att byta transmissionsolja kan det påverka även transmission vilket kostar mer.

Beställ rätt olja till rätt pris

För att undvika problem med fyrhjulsdrift tillråds det att undersöka tillstånd av oljor som finns i slutväxel, transmission och förstår fördelningslåda. Därför få tag i nödvändig mängd av olja till lågt pris i 123bildelar.se. Vi har ett brett urval av alla oljor som är rekommenderade för din bil vare sig personbil med allhjulsdrift eller en terrängbil av alla årsmodeller. Hos oss råder det lågprispolicy på helt kvalitativa produkter. Därför tveka inte och titta närmare på vårt utbud och priser.