Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Nivåreglering / chassihydraulik

7 284 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Ställer in karossnivå

För att föraren och passagerare kunde njuta av komfort och bekvämlighet vid färd ska karossen ha om möjligen konstant horisontell ställning, vilket inte är något problem om fordonet underhållas och vårdas på bästa sätt. Men det hjälper inte, om man lägger tung last bakifrån och det är naturligt att fordonets bak sänks rejält, vilket förstås påverkar inte ljusvidd som regleras automatiskt, men försämrar din komfort och bilens aerodynamiska egenskaper. I fall man ville dra släpvagn eller belasta bilen, så gick man alltid medelvägs mellan komfort och lastförmåga, eftersom mjuka fjädrar gör fordonet bekväm, men känslig för tyngd last, medan hårda fjädrar tålar belastning, men gör tom bil okomfortabel. Citroen har för länge sen utvecklad sin gaspneumatiska fjädring, men den är ju mycket dyr och ägs av detta bilmärke. Andra producenter hittade på speciella nivåregleringsdämpare, som ser till att markfrigång är alltid densamma.

Konstruktion av nivåregleringsdämpare och dess fördelar

En av de mest spridda typerna av stötdämpare som kan anpassa höjd och gång efter belastning bak är nivåmaticsstötdämpare, som oberoende av några slangar och elkopplingar ställer in optimal fordonsnivå tack vare fysiska rörelsen mellan axel och kaross. Nivådämpare består av oljekammare, oljepump, höjdregulator och högtrycksacumulator. När last växer avkänner det höjdregulator på nivåregleringsdämpare och pumpen påverkar oljetillflöde och returflöde mellan kammare, så att dämpningskraften förstärks och fordonets gungning uppslukas även vid tyngd last. Det garanterar dig alltid trafiksäkerhet!

Reparation eller byte?

Eftersom varje anordning har sin livslängd och hjulupphängningsdelar utsätts varje dag för tusentals stötar från vägytan, har de även mindre dugliglighetstid. Inom viss tid blir nivådämpare kassa, så att det går aldrig att återuppliva dem, eller det kostar svindyrt. Därför brukar man montera vanliga stötdämpare som kostar 5-7 gånger mindre. Om du lyckas omvandla bilen observera också att nya hårdare skruvfjädrar ska sättas fast och därför kan det inte löna sig. Därför erbjuder vi på 123bildelar.se dig fortsätta vara trogen mot nivåregleringsdämpare, som kan köpas nya med rejält rabatt!