Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Mont.det. fjäderben/stötdämpare

1 503 resultat
null, Buffring, Fjäder
VAICO
null, Buffring, Fjäder
V20-7373
Monteringsställen:  Bakaxel
108,84 skr
Varunr:  15214090

product.minOrderQuantity
pris per enhet
Pris inkl. moms
plus frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Två funktioner i en enhet

När framhjulsdrivna bilar började utvecklas tog man upp frågan om en ny typ av framvagn som skulle lätt låta insätta drivaxlar med drivknutar dit, eftersom tidstestade främre hjulupphängning hade så många länkarmar, bärarmar att skulle skapa hinder för kraftöverföringsdelar. Dessutom motorn och växellåda med drivaxlar skulle placeras i samma motorutrymme, vilket redan höll på att minskas pga. första framhjulsdrivna bilar var små, därför krävdes det också utrymmessparande framvagn. Framfjädringen av McPherson typ är individuellt upphängda fjäderben och krängningshämmare passade utmärkt. Varje fjäderben omfattade ett spiralfjäder och dubbelverkande stötdämpare som inbyggd del, men vilken kan lätt bytas när vid isärtagning. Hög reparationsförmåga möjliggör att köpa t.ex. monteringsdelar till fjäderben och lätt återuppliva säker och verksam funktion på enheten.

Vad innehåller monteringsdelar till fjäderben?

Eftersom fjäderben av McPherson typ sitter fast med nedre ändan till länkarm under och med övre till innerflygel på karossen, så finns det få delar som behöver reparation i framtiden och de genomgår vanligen mindre påfrestningar jämfört med vanliga hjulupphängningar. Men det betyder inte att man ska strunta i framvagnens underhåll och reparation. Vad som än slits på fjädringen ska aldrig repareras och när man byter stötdämparen så tillrådes det att köpa också monteringsdelar till fjäderben, som skyddar den och förlängar dess arbete avsevärt. Till en vanlig monteringssats hör genomslagsgummi, som uteslutar direkt kontakt mellan rörlig stötdämparens del och fjäderbenslager, när fjäderbenet pressas plötsligt kraftigt. Genom dammskyddssats i sin tur träs stötdämparens stången på, som får tack vare det förlängd duglighet.

Vilka tillverkare litar man på?

Reservdelsmarknaden är tyvärr fullproppad med opålitliga komponenter som ska inte vara i drift länge, därför rekommenderas det att inte snåla och välja produktion från Monroe, Febi Bilstein, Metzger m.m.. Men det betyder inte att varorna bör bara dyrbara – på 123bildelar.se sätter vi priser så ner, att du kan lätt tillåta sig monteringdelar till fjäderben utan någon förlust i kvalitet.