Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Matarpump

5 126 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Simpelt system med stor vikt

Bränsletillförsel har en enkel princip när det gäller tillförsel av bränsle till motor. Den förser motor, nämligen dess beståndsdel insputningssystem, med rent och konstant bränsleflöde, som pumpas med ett bestämt tryck, som är lågt i förgasermotorer och högt i insprutningsmotorer. Allt detta görs för att bilda förbränningsblandning som ger liv åt din motor.

Bränsletillförsel har samma konstruktion i alla bilar.

Bränsletank lagrar bensin- eller dieselbränsle i bilens bakre del och rymmer vanligen 60-80 liter. Den rymmer också eldriven bränslepump som är fastsatt på tankens övre del och vilken smörjs av bränsle, som pumpen levererar genom bränsleledningar i form av hållbara stålrör till bränsletrycksregulator. Den fråntar en viss mängd av bränsletillförsel, som behövs för att hålla nödvändigt tryck för insprutare, för att kunna motverka komprimerad luft i cylindrarna och inspruta dit bensin eller diesel. Resterande del av oförbrukad bränsle återvänder hem till bränsletanken. Mitt emellan insprutningssystemet och bränsletank ligger bränslefilter som hindrar smutsen och partiklar från att komma till känsliga delar av bränsleblandsningssystemet.

För att undvika problem med bränsleförsörjningssystem

Först och främst ska man hålla en stor mängd av bränsle i bränsletanken, eftersom när den är nästan tom kan där finnas stora partiklar av rost eller smuts på botten, som kan döda genast bränslepump eller täppa bränslefilter så fort motorn startar. Men när bilen är ny är det inte farligt, fastän att råka köra när bränsletanken blir helt tom kan förstöra pumpen utan smörjning. Men detta kan hända utan avsikt – ibland ljuger bränslemätare, så bör bränslegivare kollas på verkstad av fackman. Hittar den något i bränsletillförsel som ska bytas ut, vägra inte att kontakta 123bildelar.se, som besvarar frågor och levererar varor till förmånligt pris. Kom ihåg att bränsle är lättantändlig och pumpas dessutom högt tryck, därför se till att bränsleledningar är i bra skick!