Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Lysviddsreglering

142 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Anpassning av lysvidd

Enligt olycksstatistik från Transportstyrelsen, så inträffar det en tredjedel alla trafikolyckor i mörka tider. Ett fel eller ofullkomlighet av belysning spelar en viktig roll i detta. Dessutom om du har fel inställd lysvidd, så blir det ännu värre, eftersom du ska inte bara sköta dig om bra belysning framför bilen, utan tänka på andra trafikanter, som så fort bländas ser vägen precis som om de åkte med släckta strålkastare, för att inte tala om de kan även helt tappa kontroll över sitt fordon, som bl.a. kan skada dig. Därför är alla bilar försedda med lysviddsreglering, vilken hos billigaste moderna personbilar styrs från förarplatsen och dyrare fordon är utrustade med automatisk reglering.

Funktion av automatisk lysviddsreglering

Första automatiska system för lysviddsreglering använde enda nivåsensor som mätade fordonshöjden och reglerade lysvidden. Nu monterar man ett antal sensorer på främre och bakre upphängning för dynamisk reglering av lysvidden, som tar med i beräkningen inte bara bilen lastning, utan också hastighet, bromsning, körning i uppförsbackar m.m.. Det kräver förstås kontrollenhet med massor av lampor, därför om du behöver byta någon del beställ den på 123bildelar.se

Var köper man nödvändiga kablar?

För att börja åtgärda fel med kablar granska problem och utesluta defekt på knappar, reläer, själva enheter och säkringar. Efteråt ska du leta efter webbutiken, och söka där en lämplig kabelsats som bevisas av talrika foton och beksrivningar, vilka innehåller OE nummer. Men varför leta, om du redan finns på 123bildelar.se. Studera själv vår webbplats och beställ nödvändiga delar för att rädda din bil till mycket förmånligt pris!