Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Kylsystem

9 994 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Vätska, som kyler din motor och även värmer dig om vintrarna.

En motor som är överhettad kommer att snabbt självförstöra sig, och det är därför mycket viktigt för motorns livslängd att ha en problemfri drift av kylsystem och dess korrekt underhåll. Det enklaste och mest avgörande här är att fylla på kylmedlet, om nivån i expansionskärl underskrider ”MIN” märke, och om vintrarna använder man frostskyddsmedel, annars fryser sommarkylmedel i kylare och den blir förstörd. Innan man byter kylmedlet, ska hela systemet spolas, så att smuts och beläggning sköljas bort. Fast alumunium är dominerande i kylsystem, finns det ändå rostbenägna delar, vilka skyddas av ett lämpligt kylmedel med tillsatser, vilket har sin livslängd och efter fristens utgång blir det inte effektiv.

Hur kylsystem fungerar.

Kylsystem har en lättfattlig arbetsprincip och innehåller några viktiga delar. För det första skapar varje motor stor mängd värme som ska tempereras till motorns rimliga arbetsnivå, som ska hållas ständigt inom ett visst temperaturområde. Om motortemperaturen understiger värdet, kommer bränsleekonomi att drabbas, och om motorn är för hett, så går den sönder. Det avgör systemets konstruktion, där flytande kylmedel cirkuleras först genom motor via kylmantlar, sedan går till kylare, vilken kylas ned av luftströmmen eller fläkt och den nedkylda vätskan återvänder igen till motor och det upprepas om och om igen. Hela cyklet regleras av termostat som håller ett bestämt temperaturområde, och vätskeflöde skapas av vattenpump, som drivs av kamrem eller fläktrem. Som alla mekanismer nöts dock kylsystem och om din motor överhettas eller du upptäcker vätska under bilen, behöver kylsystemet hjälp.

Kräver bilen unika delar? Vi hjälper gärna med det.

Har du ovanlig bilmodell och du letar efter vattenpump och det går inte hitta? Då har du hamnat på rätt sida! Titta genom webbplatsen och med 123bildelar.se hittar du snabbt reservdel som sökes.