Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Kylarslangar/-packningar

10 resultat
Tätning / Packning, Kylmedel
ELRING
Tätning / Packning, Kylmedel
266.510
56,99 skr
Varunr:  10318011

product.minOrderQuantity
pris per enhet
Pris inkl. moms
plus frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Återställ ditt kylsystem

Vid motorns drift ger kylsystem optimal temperatur. Fel i kylning leder till störningar av temperaturläge. Yttre kännetecken av kylsystemets fel är överhettning eller överkylning av motorn, utvändigt eller invädngit läckage av kylmedlet. Den främsta orsaken till problemen är en fel i systemets täthet. För att förebygga mer allvarliga problem ska föraren systematiskt övervaka temperaturmätarens avläsningarna på instrumentpanelen. Många bilar är utrustade med varningsindikator som blinkar. Yttre läckage visar sig med uppkomsten av specifika lukten för antifrys och strimmor under fordonet och motorn. Inre läckage är inte så synbar och om det indikerar vit rök (förångning av kylmedel) från avgassystemet när motorn är varm. Men när motorn värms upp och speciellt under kalla årstiden så är vit rök ett vanligt fall. Annan yttring är närvaron av inre läckage av kylmedel i olja vilket syns när man undersöker oljestickan. Den erhållna föreningen bildar en ljusfärgad skum. I alla fall får man bukt på det genom att byta kylarslangar-packningar vilka har sin brukbarhetstid.

Var byter man packningar?

All föreningar mellan motor och andra metalldelar mellan vilka levereras kylmedel behöver vara täta, eftersom hur fina anliggningsytor än är säkerställer de inte helt tätt koppling. Därför monterar man tätningar mellan vattenpump och motorblocket, mellan kylarrör och slangar till kylare och värmeväxlare. Kylarslangar-packningar tillverkas vanligen av gummiföreningar, packningspapp eller förstärka av metall. För att montera reservdelar behövs det att tömma kylsystem och bara ta isär två bindade delar. Rensa bort beläggning och smuts, smörja med tätningsmedel och montera en ny tätning.

Köp förmånligt

För att inte utsätta din motor för risk för överhettning är det bra att i god tid sköta om nya tätningar för kylsystemet. Varje tätning brukar inte kosta mycket, men när man ämnar byta den i en plats och bilen har kört mycket så det är värt att byta alla kylarslangar-packningar med misstänksamt utseende. Det bör inte kosta mycket om man köper dem i 123bildelar.se där man håller skruvade priser länge.