Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Kupé-värmeväxlare

209 resultat
Väörmeväxlare, Kupéuppvärmning
VALEO
Väörmeväxlare, Kupéuppvärmning
812222
1 004,53 skr
Varunr:  10663199

pris per enhet
Pris inkl. moms
Gratis frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Uppbyggnad och funktionsprinciper

Kupeuppvärmning är en viktigt bildel för Sveriges kalla vintrar och även kalla höstar och vårar. Och den har en mycket enkel konstruktion som tillåter effektivt värma upp kupens utrymme. Dessutom förebygger systemet att vindruta immar sig. Vid 25 minusgrader ska temperaturen i bilen utgöra minst +16 för förarens normala tillstånd och komfort av alla passagerare. Därför är det viktigt att ha fungerande kupe-vaermevaexlare som tillåter att ta en del värme från motor och tillföra den i kupen. Kylvätska som kretsar om i motorn börjar gå omväg genom rör till värmeväxlare som påminner husets värmeelement. Fläkten som står inför den suger in utombordsluft och riktar den till värmeelement och på så sätt hamnar den uppvärmna luften till olika delar i kupe – till uppvärmning av fötter och övre kropssdelar, samt till bakre passagerare.

Vanliga problem

Trots enkelheten i konstruktion, kan kupe-vaermevaexlare också skadas. De vanligaste orsaken till det är fel ligger i värmeväxlaren. När kupeuppvärmning är påslagen och det avges knapp varmluft, då är radiator är igengrodd av smuts som tillåter den inte att ”andas” dvs. strömma luft genom sig. Försök att tvätta värmeväxlare med någon kemi brukar inte att leda någonvart och även om man rengör den komplett efter dess nermontering hjälper det inte mycket. Därför är det bättre att byta ut den helt och hållet mot en ny från välkänd tillverkare som Van Wezel, Vaico, Febi Bilstein eller andra. Samma problem kan gälla också kran som slutar öppna tillgång för kylvätska till kupeuppvärmning. Därför är det klokt att undersöka den och byta två komponenter tillsammans.

Butiken för upptagna bilister

Det är inte bra att man ägnar mycket tid åt letande och köp av reservdelar i flesta reservdelsbutiker och det kan ibland inte ge några resultat. Istället för det rekommenderas att börja spara sin tid och pengar och vända sig till 123bildelar.se – online butiken där det går snabbt att välja lämpliga delar till kupe-vaermevaexlare och beställa dess leverans.