Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Kraftöverföring

603 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Den bindande länken mellan motorn och hjulen

Utan denna del skulle motorn inte överföra drivande moment till hjulen och du skulle inte köra bil. Det är kraftövering som får hjulen rotera och även bromsa genom drivaxlar vilka har olika konstruktion hos framhjulsdrivna och bakhjulsdriva motorfordon. Hit hör också kardan för bakhjulsdrift och differential som är gömd i lådan, vilken delar upp rotation till båda axlar med olika varvtal vilket låter dig köra in i kurvor smidigt och säkert utan att få sladd.  

Slitstarka delar av kraftöverföring kan kräva ändå reparation. 

System av kraftöverföring är enkelt, integrerat och komplexa detaljer är slutna i lådor där de smörjs ordentligt. Därför är denna konstruktion hållbar, men glöm inte att granska drivknutar på drivaxlarna, som kan ha rivna damasker, vilket leder till att damm och gatsmuts råkar in i drivknutar, som i så fall ska bytas ut. Att det är dags att reparera kraftöverföring kan kännetecknas av att bilen börjar köra åt sidan, om den skapar för mycket vibration vid körning på jämna vägar, eller man märker ovanligt däckslitage. Detta beror på att drivaxlar är slitna eller böjda, eller differential och fördelningslåda gick sönder.

Dröj inte med reservdelbyte, annars ska det kosta ännu mer.

Om det är akut med byte av slitna detaljer för kraftöverföring, kan du lita på 123bildelar.se och låt vår stor sortiment stressar inte, eftersom du hittar lätt genom att söka i vår kategoriserad databas, där du väjer bilmärke, grafiska beståndsdel och fortsätter djupare. Alternativt går det bra att skriva registreringsnummer eller artikelnummer i sökrutan.