Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Kraftöverföring

4 063 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Vad ansvarar drivande axlarna för?

En av de grundläggande biståndsdelarna i bilen är hjulen och drivaxlar som överför kraft från motor dit. Oavsett om kraftöverföringen sker med hjälp av framaxel, bakaxel eller båda två, är alla dessa komponenter kritiskt viktiga för en säker drift av fordonet. Många olyckor orsakas av drivaxlarna eller drivknutar som inte fungerar på rätt sätt, därför att se till att dessa bildelar är alltid i toppskick är av största betydelse. När din bil undergår årlig besiktning, ska mekaniker bli ombedda att kontrollera i synnerhet tillstånd av drivaxlar för att kolla om de är funktionsdugliga. Om någon av dessa delar visar tecken på slitage, bör de bytas ut.

Vilka delar omfattar drivaxlar?

Drivaxlar består av drivknutarna, som kan köpas online i form av paket som innehåller själva drivknuten, damask, tub och monteringsdelar, samt drivaxlarna och drivaxelmuttrarna. Utav alla dessa reservdelar är drivknutarna mest slitageutsatta och avgörande, eftersom de används vid framhjulsdrivna bilar på framaxel som kan överföra kraft i olika vinklar i takt med framhjulsvängningar och dessutom framvagnen blir oberoende. Tecken på att drivknutarna gick sönder kan vara spel vid styrningen eller vibrationer. Om detta har hänt, är det tillrådligt att en behörig mekaniker granskar bilen. Om han meddelar att nya delar krävs, tveka inte. Upptäcker du själv att damaskerna är sönderrivna, så besök 123bildelar.se för att köpa drivknuten till rimligt pris.

Köp reservdelar online

När någon del av dina drivaxlar har gått av, så kan du lungt besöka våran webbplats och söka den nödvändiga delen efter kategori som är försedda med bilder. Vi har en uppsjö av olika reservdelar, även kugghjul till navreduktion i lastbilar. För att köpa bildelar lägg dem till varukorgen och fortsätt med betalningen. Genom att ange leveransadressen av verkstaden, som håller på med att fixa bilen, fraktar vi drivaxlar direkt dit.