Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Kopplingsmekanism

2 611 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Driftsmekanism av koppling

Alla fordon med förbränningsmotorer kan inte klara sig utan kopplingsystem som är avsett för att tillfälligt koppla motor från växellåda och på så sätt tillåta växling ske. Dessutom är detta nödvändigt när fordonet bromsar med motor så kan koppling spela också en viktig roll. Mjuk och smidig funktion av hela kopplingsmekanism beror inte bara på själva huvudelement som kopplingslamellen eller urtrampningslager utan också av kopplingsdriften. Den omfattar allt från kopplingspedalen till slavcylinder och kan t.o.m påverka huvudkomponenternas fysiska slitage och kräver därför särskild uppmärksamhet. Driftmekanismen omfattar: huvudcylindern som ligger direkt bakom pedalen, själva kopplingspedalen, slavcylindern som förflyttar lagret och gaffel, samt rörsystemet om bilen är försedd med hydraulsystem. Själva cylindern utrmärker sig av enkel konstruktion som innehåller: cylindern, kolvmanschetter, och själva kolven vilket är tillräckligt för att överföra kraften till arbetsdelar från pedalen direkt med hjälp av en arbetsvätska.

När man byter eller reparerar driftsmekanismen

Det första tecknet på ett funktionsfel är för mjuk gång av kopplingspedalen som kan även falla ner och det känns inte motstånd. Trots det behöver man inte oroa sig eftersom problem kan oftast lösas med pumpning av hydraulsystem för att hitta och avlägsna luftbubblor från hydraulledningen. Å ena sidan kan det lätt återställa bra funktion av koppling och å andra sidan kan det peka på något plats där luften trängs in genom packning eller manschett. Då behöver man fundera på att det skulle bli bra att reparera själva huvudcylinder för att undvika ytterligare problem med kopplingsmekanism i framtiden. För att ta bort felaktiga gummitätningar kan man dra nytta av speciella repsatser som man kan hitta för underhåll av koppling. Men här bör man vara försiktigt eftersom brott av manschetten kan vara orsakad felaktig cylinder eller kolv som skrapar gummidel. I så fall passr det inte reparation utan man behöver en helt ny huvudcylinder. Även om det finns inga tecken av slitage hos metalldelar är det värt att köpa helt nya cylinder för att spara tid på reparation och bara montera komponenten.

Billigt sätt att köpa

Även om man vill köpa hela komponenten till kopplingsmekanism och vill inte ta itu med isärtagning, rengöring av delar och montering dem tillbaka är det bättre att få tag i nya slav- eller huvudcylinderna som inte kommer att kosta dyrt om man vänder sig till rätt online butiken som 123bildelar.se. Där finns det reservdelar till din koppling oavsett bilmodell du har till verkligen rabatterade priser så att det blir lönsamt även att få köpa andra bildelar från olika produktkategorier efter din smak.