Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Koppling omrustningssats

1 resultat
Ombyggnadssats
HERTH+BUSS JAKOPARTS
Ombyggnadssats
J2012000
4 581,54 skr
Varunr:  14843721

pris per enhet
Pris inkl. moms
Gratis frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Konstruktion och arbetsprincip

Kopplingen spelar en viktig roll vid växling: smidig anslutning av motorn och växellådans axel ger en mjuk start utan ryckning och minskar belastningen på motor- och transmissionskomponenterna. Kopplingssats innehåller en kopplingsskiva, en spännplatta eller kopplingskorg med en membranfjäder och ett uttrampningslager. Skivan med kopplingskorg tillhandahåller tillförlitlig kontakt mellan kopplingsskivan och svänghjulet av motorn, och när du trycker på kopplingspedalen flyttas tillbaka den och det tillåter att bryta den här länken för att växla utan risk på skador orsakade av rotation från motor. Kopplingskorgen utgör en uppsättning av skivor, hölje och membranfjäder, som driver kopplingsskiva ut med hjälp av ett uttrampningslager. Returfjädrar som är installerade inuti skapar en motkraft, så att när föraren släpper kopplingspedalen drivs enheten tillbaka. Allt det där förutsätter enormt slitage på kopplingsdelar speciellt om man kör bilen i stad vid trafikköar som kräver ofta växling. Därför behöver man beställa koppling-omrustningssats vilken innehåller all nödvändiga komponenter.

Varför och när man byter koppling

Om man kör ganska lugnt då kan även en billig koppling-omrustningssats vara tillräcklig för lång tid, från 10 till 20 tusen mil. Men dessa siffror gäller bara icke-aggressivt körsätt: utan plötslig start och hårdkoppling, med en stegvis accelaration. Tokiga förare som gillar låta kopplingsskiva glida gör att enheten håller sig väldigt kort tid. Stor friktion och vridmoment leder till stor uppvärmning som ändrar egenskaper på ytan så att ytan blir slipad utan förmåga att koppla motor med växellåda. Om trots det fortsätter man använda koppling som alltid kan det skada kopplingskorgen och svänghjul som inte ingår i de flesta reparationssatser och det betyder dyrare utgifter. Oavsett friktionsgrad är det bättre att beställa koppling-omrustningssats som tillåter att montera alla friktionsdelar nya och på så sätt undvika de fall när nästan slitna delar som inte visade sig först börjar ställa till problem efter att man har bytt bara en komponent. Även om man använder bilen skötsamt och försiktigt är det oundvikligt att kopplingen sliter sig. Det visar sig med ryckningar vid kraftigt gaspådrag.

Gynnsamt val för bilförare

Vill man underhålla bilen korrekt och billigt då är det bättre att byta hela kopplings-omrustningssats om man upplever problem med den. Bara besök 123bildelar.se online butiken, ange regnummer och titta vilka alternativ vår sajt har erbjudit dig – välj vara som passar dig och uppmärksamma priset. Det är lägre än i andra butiker så du kommer att spara rejält om du köper hos oss och korta leveranstider tillåter dig att återställa bilens funktion ganska snabbt.