Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Kilrem

745 resultat
Rem, Kilrem
MAPCO
Rem, Kilrem
100910
75,37 skr
Varunr:  11660728

pris per enhet
Pris inkl. moms
plus frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

I takt med motor

Eftersom ingen förbränningsmotor kan arbeta själv utan kylning, elutvinning och andra system som finns gott om hos moderna bilar, behöver man på något sätt överföra rörelseenergi till de komponenter som sköter uppfyllning av ovannämnda krav. Och om drivenhet är belägen tätt vid vevaxel eller kamaxel, så kan den drivas direkt med hjälp av en eller flera kugghjul, vilket garanterar lång livslängd av en sådan koppling. Andra enheter, såsom generatorer är vanligen långt placerade, därför spänner man kilrem mellan drivande och drivna skivor. Till skillnad från kuggrem mellan vevaxel och kanaxel tillåter den liten och tillfällig slirning, vilket påverkar inte funktion av laddning. Bilen kan också vara utrustad med flera kilremmar som driver också kompressor till luftkonditionering, pumpen till servostyrning och förstås vattenpump.

Hur man löser problem med drivremmar

Trots att rem tillåter tyst, säker och felfri överföring av kraften till en eller flera anordningar kan de rivas sönder. Förstås är det inte så kritiskt när det är bara generatorrem därför finns det inte fasta och föreskrivna utbytesintervall till skillnad från kamrem, fast sönderriven fläktrem kan vålla också allvarliga skador pga. motorns överhettning. Å annan sida brukar kilrem varna om sin förtidsslitage med gnissel, vinande eller skrikande ljud, och det är upp till förare att åtgärda fel i god tid.

Brett utbud

När kilremmar är på väg att rivas sönder, eller redan gjorde det så bör man inte använda bilen tills en ny drivrem är monterad. Därför är det viktigt att få en ny och kvalitativ del levererad utan fördröjningar. I så fall kan man helt och hållet lita på 123bildelar.se som har enkel navigering på sajten och utförliga beskrivningar till varje kilrem, kamrem, fläktrem och andra produkter av viss längd, tjocklek, men artikeltnummer omöjliggör att köpa fel.