Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Kabelsats

41 resultat
Kablage, Baklyktor
HELLA
Kablage, Baklyktor
8KL 340 050-001
2 805,68 skr
Varunr:  10352741

pris per meter
Pris inkl. moms
Gratis frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Samlar eltrådar

Moderna bilar har hundratusentals meter av elektriska ledningar, som binder samman hundratals komponenter, mätare med styrknappar, batteri och generator. Därför började man för länge sedan förena dessa ledningar i en kabelsats, som t.ex. binder strålkastare och instrumentpanelen och innehåller 10-20 eltrådar i sig. Därför hela elektriska systemet ser ut som uppsättning av kabelstammar med sina avgreningar och om det kan man övertygas lätt om man får ta bort instrumentpanelen. Men lyckligen behöver man inte göra det, eftersom ledningar skyddas av hållbar isolering.

När kabelsats ska bytas

Vilka tillförlitliga kabelstammar än är, kan bilförare uppleva problem med dem, särskilt om bilen är mer än tio år gammal. Även hos nästan bilklassiker med 30-40 års ålder är problemet inte så kritiskt, eftersom antal av elektriska enheter är betydligt mindre. Därför om du är lycklig ägare av 1990-, 2000-talens bilar så är tydligen att du stötte på fel hos kabelsats. Ofta skadas isoleringen, som antingen avskalas eller blir svullen av fuktighet som kommer i nästan slutna hålor, där kondensat kan samlas. I motorutrymmet, där det finns gott om kablage, utsätts dem också för spilld spolar-, bromsvätskor och dylikt, för att inte tala om fukt. Och det är farligt att ha förstörd isolering i motorutrymme, vilket snabbt leder till ärgade och odugliga kablar.

Var köper man nödvändiga kablar?

För att börja åtgärda fel med kablar granska problem och utesluta defekt på knappar, reläer, själva enheter och säkringar. Efteråt ska du leta efter webbutiken, och söka där en lämplig kabelsats som bevisas av talrika foton och beksrivningar, vilka innehåller OE nummer. Men varför leta, om du redan finns på 123bildelar.se. Studera själv vår webbplats och beställ nödvändiga delar för att rädda din bil till mycket förmånligt pris!