Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Högeffekts-bromsar

22 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Tål stor belastning och högt värme

När man sysslar med riktig tuning så brukar man förhöja motorns effekt i vissa vartal, sänka bilen med invecklade fjädringsdelar för att få lägre tyngdpunkt som lovar bättre stabilitet. Men ibland glömmer man om bromsar och det är otillåtligt. Problemet är att inte bara vanliga bromsbelägg nöts snabbare, utan vid bromsning från högre hastighet upplever bromsskivor och bromsok större belastning och värme, som de inte kan tåla och därför kan brista. Högre värme kan också koka bromsvätskan med låg klass. Därför använder man högeffektsbromsar som är speciellt anpassade för snabb körning.

Bromsdelar som ingår i högeffektsbromsar

Först och främst monterar man keramiska bromsskivor, som har en rad fördelar framför stålskivor. Keramiska material som används i tillverkning av dem skiljer sig förstås från vanlig keramik som kaffekoppar är gjorda av och innehåller compositmaterial såsom metalltillsatser, kol som tillsammans ger riktig balans för att vara tillräckligt beständiga. De beter sig därför bättre vid höga temperaturer under vilka vanliga ståldiskar skulle bli mjuka och böjda. Dessutom alstrar de mindre ljud och har gynnsammare livslängd. Men för att verkligen få högeffektsbromsar som gör att du bromsar fortare, så brukar man montera nya bromsok (t.ex. från ”Brembo”) med bromsbeläggssats, vilka kan verkligen skapa bättre friktion även med stålskivor. Men denna friktion ska leda till enormt upphettning, så att de brister inom kort. Därför monteras dem i par med keramiska skivor.

Få tag i riktigt kraftiga och skarpa bromsar

Om du har redan en BMW M3, eller någon annan sportbil, som kräver högeffektsbromsar så kan du utan problem hitta dem på 123bildelar.se och var inte rädd för att de inte passar. Bara kolla originalnummer och beställ i lugn och ro. Vill du uppgradera din bil och du funderar på kraftigare bromsar, så har du hamnat på rätt sida. Välj dina drömbromsar här!