Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Hjulcylinder

2 219 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Tar bromstrycket på sig

Fordonets konstruktion innehåller inga sekundära komponenter som kunde påkalla mindre uppmärksamhet, men bromssystemet ska alltid prioriteras. Bromsarnas funktion beror på arbete av huvudbromscylinder och hjulcylinder på varje hjul. Fastän man brukar inte kalla inbyggda cylindrar i bromsok hos skivbromsar som en hjulbromscylinder, eftersom den är del av bromsok och bygger helhet med den samt innehåller bara en kolv som går det att byta. Vidare pratar vi därför om trumbromsar som innehåller en separat cylinder som dessutom har en helt annan konstruktion. Bromsvätskan som tillförs genom bromsledningarna till hjulcylinder verkar på två kolvar därinne som pressar upp bromsbackar till trumman som saktar bilens hastighet slutligen.

Underhåll och byte av hjulcylinder eller dess komponenter.

En vanlig hjulbromscylinder består av egentligen cylinder, två kolvar, en fjäder, två packningar och dammskydd för varje kolv, samt en luftningnippel. Enkelt är det, men varför ska man veta om allt detta? Gummidelar brukar inte ha en lång livslängd oavsett bilen, så kan förare uppleva följande problem – ojämn funktion av hjul vid inbromsning, vilken kan (eller kan inte) åtföljas av lysande indikator av låg bromsvätskenivån pga. läckage av bromsvätska genom utslitna packningar. Fel kan bli just på bakre hjulcylindrar som kan repareras med en speciell reparationssats. Den innehåller vanligen nya packningar, dammskydd och fjäder, men alternativt kan kompletteras med nya kolvar. Vid bytet bör man granska utförligt inre del av hjulcylinder i syfte att utesluta mekaniska skador. Annars ska man byta hjulcylindern helt.

Förmånligt köp

En olycka kommer sällan ensam och reparation kan inte begränsas till renovering av en hjulcylinder, utan omfatta andra arbeten, vilka förstås kräver nya bildelar. Allt det där kan köpas tillsammans på 123bildelar.se, där man får ordentlig rabatt om köpet innehåller flera varor. Även om du behöver en artikel, så kan du förvänta dig mindre pris än hos bensinstationer eller bilbutiker på gatan.