Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Handtag

68 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Öppna utan problem

Eftersom bilens kaross är sluten och rymmer bilkupe, bagageutrymme, motoravdelning, så behöver man ha hållbara lås som tillåter inte eventuell öppning av dörrar, huv och bagagelucka. För att styra över öppning och stängning på mekaniskt sätt används handtag både invändiga och utvändiga. Sedan bilar fick centrallås utrustas de med elkablage som kopplar alla dörrar, vilket gör dörrhandtag till en flerfuntionell enhet. Deras utformning påverkas av karossens design, därför hittar man så många icke utbytbara modeller av rostfritt stål, täcka med krom beläggning, som har sina egna särdrag och som följd problem.

När handtag börjar strula

Invändiga kupedelar som är skydda från väderpåverkan lider nästan aldrig av fukt och relaterade problem, som dödar praktiskt taget all metalldelar. Det gäller dock okvalitativa dörrhandtag som även om de inte släpper in vatten, kan påverkas av fuktighet, vilket blir ett tydligt problem om vinter när dörr öppnas inte. Oftast löser man problem med hjälp av rostlösare WD-40, men ibland korroderar någon del ihjäl, så att ingenting hjälper mot fastkilade inre delar. Därför är det bättre att byta hela handtag även med lina som öppnar/stänger låset. När det gäller motorhuslåsning, så bryts ner lina ofta pga. skamfilning.

Byt förmånligt

När man vill återställa vanlig funktion av handtag, så kan det ta mycket tid att ta isär och montera tillbaka det, dessutom ger ingen garanti att det hjälper. I så fall byt hela enhet billigt med hjälp av 123bildelar.se som levererar tusentals modeller av både invändiga och utvändiga handtag i krom eller utan den. Förviss dig om att vi verkligen håller rabatterade priser.