Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Glidskenor

69 resultat
null, Stryning, transmissionskedja, Transmissionskedja
VAICO
null, Stryning, transmissionskedja, Transmissionskedja
V30-0435
549,10 skr
Varunr:  11998374

pris per enhet
Pris inkl. moms
Gratis frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Varför behöver man dessa skenor?

Den toppventilsförbränningsmotorer, oavsett bensin eller diesel är utrustad med kamaxeln belägen i den övre delen av motor. Klassisk konstruktion av kamaxeldrift är utformad för att överföra rotationskraft från vevaxeln till kamaxeln via en kedjedrift. Kamkedja, precis som kamrem började aktivt användas i slutet 1950-talet när toppventilsförbränningsmotorer blev vanliga. Nyligen ersätter en tandad kedja rullkedja med framgång, vilket nästan tar bort typiska kamkedjans nackdelar som högre bullernivå. Å annan sida i stället för ett antal frihjul och rullar som förekommer i kamremsdrift används för tunga kedjor vanligen ett antal glidskenor som spänner kedjan och förebygger plötsliga slag vid motorns höga varvtal.

Livslängd och underhåll

Kamkedjans stora betydelse är precision och renhet av arbetsytor och på så sätt åstadkommas enhetens största fördelen - dess hållbarhet. På moderna motorer varierar livslängden från 10 till 20 tusen mil. Om tillverkning omfattade kvalitativa material och blisten skötte om rätt spänning och riklig smörjning, kommer kedjan att hålla inte mindre än själva motorn. Det händer sällan att kedjan bryts, men försämring av dess tillstånd kan upptäckas så fort buller stiger. Men för att underhålla den rätt behöver man ta isär många delar innan man kommer åt den. Kamkedja kräver ständig oljetillförsel vilket gör dess drift nästan obegränsad, men glidskenor är utsatta för slitage som är anslutna till hydrauliska spännare. För att byta en krävs det att avmontera nästan en halv motor, därför är det viktigt att köpa reservdelar av utmärkt kvalitet.

Originella delar till unika priser

När man söker efter glidskenor då vet man hur är det viktigt att köpa äkta reservdelar. Bildelar som tillverkas av mer hållbar material med senaste tekniker brukar kosta mer än de som saknar kvalitet. Men hos 123bildelar.se kan man få tag i dess till mycket rimliga priser, jämfört med prislappar hos andra butiker. Bara välj bildelar och betala för dem – leveransen kommer inom några dagar!