Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Fjädring/Dämpning

7 269 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Vad är ett fjädringssystem?

Ett fjädringssystem är själva systemet som innehåller däck, fjädrar, stötdämpare och kopplingar, som kopplar ett fordon till sina hjul och tillåter en relativ rörelse mellan de två. Fjädring / dämpning gör så att man är stabil när man åker på vägarna för en hög kör-kvalitet. Det är alltså dessa som gör så att bilens väghållning avger en aktiv säkerhet och en bra körglädje, genom att ge funktionella bromsegenskaper och bra manöver. Det är också fjädringen / dämpningen som gör så att bilfärden känns bekväm, så att chassit blir isolerat från stötar, vibrationer och vägbuller.

Varför har man dessa i en bil?

Många fjädringssystem har passiva fjädrar så att stötar absorberas och de har även dämpare för att bromsa de rörelser som bilen utsätts för. Vanliga fjädrar brukar kallas för en passiv fjädring, det är detta som man vanligtvis ser på många vägfordon idag. De vanligaste fjädrarna som används är torsionsfjädrar, spiralfjädrar, bladfjädrar, gummibussning och luftfjädrar. Dämparna är de som bromsar den gungande rörelsen som fjädrarna gör. De bromsar dessutom upp de studs som kan uppkomma från ofjädrade delar på bilen. Det är helt enkelt dämpningen som gör så att fordonet känns så stabilt som möjligt. Dämpare kan också kallas för stötdämpare. På 123bildelar.se hittar du en rad olika produkter som hjälper dig med detta.

Varför det är viktigt att ha bra fjädring / dämpning

När man åker på vägar så vill man gärna ha en så bra och jämn körning som möjligt, speciellt om det är så att vägarna är ojämna eller om man åker på vägar där det inte har asfalteras. Detta vill man ha oavsett om man är den enda som åker i bilen eller om man har några i baksätet. Skulle man inte ha en bra fjädring / dämpning så riskerar således bilen att skaka väldigt mycket när man åker, vilket kan vara obehagligt. På 123bildelar.se kan du enkelt och smidigt beställa hem dessa delar till din bil. Här hittar du märken som Bilstein, Boge, Sachs, Vaico och många fler. Det härliga med att beställa hem din fjädring och dämpning är att du slipper åka till en verkstad och köpa produkterna, vilket i många fall kan bli rätt dyrt. Nu kan du istället få hem det du behöver, direkt skickat till dig! Är du händig så kan du således byta ut dessa delar själv, eller så tar du med dem till mekanikern som hjälper dig vidare.