Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Dräneringsskruv

359 resultat
Tätningsring
ELRING
Tätningsring
176.090
24,03 skr
Varunr:  10313530

pris per enhet
Pris inkl. moms
plus frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Liten del som kräver uppmärksamhet.

När man kollar oljenivå i sin motor så märker man med tiden att en liten del försvinner så småningom, liksom det förbrukas. Och det är vanlig händelse med tanke på att en viss del förbränns verkligen, men problemet kan ligga bokstavligen under motor. Men även i så fall förväntar man oftast läckage från tätningen mellan motorblock och oljetråg, dock vid mer noggrann undersökning visar det sig att oljeplugg förlorar täthet, så att i början några droppar tränger sig genom och senare kan det även växa til större oljeflöd.

Hur man löser problemet.

Oljetråget som rymmer all motorolja är försett med speciell plugg som dras av så fort man behöver tömma motor från gammal olja och kunna hälla en ny, eller bara hälla ut för att utföra motorreparation. Efter att motor är förberedd för en ny oljeportion så drar man åt oljeplugg och monterar där tätningsring som tillverkas vanligen av mjuka metalltyper, såsom koppar. Här är det viktigt att dra åt med viss vridmoment – annars riskerar man förstöra skruvgänga, vilket först kan bli omärkligt men sedan kan resultera i stor oljeförlust i fjärran från verkstaden. Också om man tvivlar på kvalitet av den gamla skruven, så är det bättre att köpa en ny vid oljebyte.

Billigt och snabbt

Om all motorolja rinner ur plötsligt såsom man dragit av oljeplugg kan det leda till allvarliga skador hos din motor. Därför kontrollera pluggens tillstånd och vid behov byt den ut. För att hitta en kvalitativ ersättning rekommenderas det att besöka 123bildelar.se – online butike som har redan gjort glada tio tusentals svenska bilister, vilka är nöjda av leveranstider och ovanligt låga priser på produkter från välrenommerade tillverkare.