Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Damasker / Bälgar

1 425 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Behov av en damask

Drivknutar visar sig vara ofta de enheter som kan kräva byte om man inte har öga på dess tillstånd. Och dess byte omfattar ofta ersättning av båda enheter vilka ofta levereras tillsammans med drivaxel vilket gör byte världig dyrbart. Om även en liten mängd smuts eller damm i hamnar in i drivknuten blandas den med smörjmedel. Fett omvandlas då till ett slags slipmedel. Följaktligen börjar drivknutarna att knaka vilket kan lösas endast med byte av hela enheten. Pris på en ny drivknut är ganska hög, samtidigt det går inte att ignorera obehagliga ljud som går från enheten vilket kan också resultera i allvarliga konsekvenser – den kan klämmas fast, vilket leder till förlust av styrbarhet av bilen och skada till växellådan som kan leda till ännu större kostnader. För att förhindra damm, smuts och fukt komma in behöver man har damasker-baelgar vilket är en skyddande hölje som tar på sig all yttre påverkan. Förutom skyddsfunktionerna håller damasken av smörjmedel direkt inuti enheten.

Krav på nya damasker

Damasker-baelgar för drivknutar upplever alltid upprepade processer för kompression och utsträckning. Det är också ständigt utsatta för olika effekter och miljöpåverkan - damm, sand, smuts, fukt. Därför är det nödvändigt att undersöka dem regelbundet. Dessutom bör inspektionen utföras om under resan upptäcktes det ett "skrapande" ljud underifrån bilen. Om kontroll av dess tillstånd avslöjade många mikrospickar, brott damasken, en en stor mängd av smörjmedel måste den bytas ut. Bälgsats för drivknutar tillverkas av vissa kvalitativa material som gummi, silikon och polyuretan. Men viktigast är att de uppfyller krav. Först monterar man de tätt, vilket eliminerar risken för spelrum och förorening av inre metalldelar. Också är det viktigt att materialet har hög elasticitetsindex så att den kan komprimeras och sträckas ut utan förlust i form. Material som används vid tillverkning av damasker-baelgar utstår negativ påverkan av bränsle och smörjmedel, så att den också är slitstark mot olika temperaturer.

Billigare än man tror

Alla är medvetna om att om man hittar ett fel i tid så kan det spara mycket pengar på reparation och även tid. Därför om man hittade något tecken på förstörelse hos damasker-baelgar bara besök 123bildelar.se för att välja en helt ny bälgsats och sedan montera den på gamla i stället för gamla och slitna damasker. Men innan man gör det är det bra att kolla själva drivknutar och om de är också slitna då rekommenderas att byta dem också. Man behöver inte oroa sig eftersom när det gäller priset så har vi endast rabatterade erbjudanden så att man sparar på reparationen.