Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Däcktryck / Kontrollsystem

155 resultat
Sensor, Däcktryckskontrollsystem
BH SENS HUF
Sensor, Däcktryckskontrollsystem
RDE021
73900021
1 035,92 skr
Varunr:  15846646

pris per enhet
Pris inkl. moms
Gratis frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Viktigt att ha rätt däcktryck

Varje däck måste kontrolleras varje månad. Däcktrycket ska motsvara det tryck som rekommenderas av tillverkaren och anges i däcktryckstabellen i instruktionsboken. Som en extra säkerhetsåtgärd har bilen ett bil daecktryck-kontrollsystem som indikerar på ett minskat tryck i ett eller flera däck. Om speciell indikator tänds, ska man stanna bilen så snart som möjligt och kontrollera däcken med pumpning av tillräckligt luft i hjul. Eftersom körning på däck med lågt tryck kan leda till deras överhettning och därmed däckpunktering. Lågt däcktryck påverkar också bränsleekonomi och däckens brukbarhetstid, samt fordonets beteende och förmågan att bromsa.

Hur det fungerar och strular

Fordonet med utrustat system har en speciell TPMS-indikator som pekar på fel i däck. Så snart hjulsensor registrerar ett tryckfall på 25%, tänds indikatorn. Med det finns flera möjliga orsaker till funktionsfel i TPMS-systemet, till exempel på grund av montering av ett reservdäck eller annat däck/hjul som stör normal funktion av TPMS. Därför om bil daecktryck-kontrollsystem strular kan nya TPMS-hjulsensorer installeras i däckventiler, antingen på fabriksmonterade hjul eller som reparationssats på hjul för eftermontering. Men man ska komma ihåg att sensorer inte ersätter kontroll av däcktryck. Enbart föraren är ansvarig för att hålla rätt däcktryck även om däcktrycket är högre än tillåtet och indikatorn tänds inte.

Få tag billigt

Behöver man byta en felaktig hjulsensor för att återställa bil daecktryck-kontrollsystem eller köpa hela systemet för eftermontering så kan 123bildelar.se komma dig till undsättning. Här finns det ett brett utbud av komponenter till ganska överkomliga priser så att det är svårt att motstå en frestelse att kolla andra bildelar och säkert blir man också förvånad eftersom vår rabatt täcker de flesta delar på sajten.