Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Centrallås

96 resultat
Brytare, Dörrlåssystem
METZGER
Brytare, Dörrlåssystem
0916050
175,45 skr
Varunr:  10030864

pris per enhet
Pris inkl. moms
plus frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Nödvändighet av enhetligt låssystem

Ett centrallåssystem håller på med att låsa upp alla dörrar på en bil när bara en dörr - vanligtvis förardörren – öppnas. Och omvända är också sant - om du låser förardörren låser centrallas alla dörrar. I praktiskt bruk är ett centrallåssystem absolut måste för en familjebil. I de dagar då centrallås inte var så vanligt var det långvarigt att ta familjen in i bilen: låsa upp förardörren, ta sig igenom och låsa upp passagerardörren, vända, ta sig igenom och låsa upp bakdörrarna. Och sedan gå runt och låsa upp bagaget för att sätta bagaget i. Och om du är på en snabbköpsparkering, är det också viktigt att se till att rastlösa barnen inte springer av under förbipasserande bilar medan de väntar. Centrallas gör denna process enklare. Moderna system blir ännu bättre och enklare med fjärrkontroll eller nyckelfri ingång. Denna form av centrallås kräver inte ens att du fysiskt sätter nyckeln i låset. Tryck på knappen och dörrarna kommer att låsa upp, vanligtvis med ett "plip"-ljud. Några centrallåssystem låser och låser upp även bränsletanken.

Egenskaper och arbetsprincip

Oavsett om centrallas är enkelt eller multifunktionellt, har det sådana elektroniska standarda komponenter såsom dörrlås i form av spärr, en ställdon, aktuatorstänger, och mottagare av radiosignaler. Elektriskt dörrlås fungerar genom att ta emot en radiosignal som sänds av bilnyckeln, vilket signalerar kontrollelement och sedan manöverdonet för att aktivera, vilket sedan överför signal genom rätt väg (låsa/låsa upp) och utför önskad åtgärd. Vid aktivering flyttar manöverenheten en stång fäst på låsmekanismen. Stången utövar tryck på spärrbrytaren av dörrlåsmekanismen. Trycket öppnar ett par kammar på låsen, vilket frigör dem från fast anordning på mittpelaren. Så kan man öppna dörren genom att dra ut dörrhandtag eller pressa en knapp på den. Också en bra funktion av låssystem är att låsa alla dörrar med en brytare när man sitter inne, för att säkerställa din bil från intrång när man står i köarna.

Beställ reservdelar till skruvat pris

Eftersom man använder centrallas ofta i sin bil, speciellt om man kör i staden där man behöver stiga upp för att hämta någon sak, eller besöka olika butiker, då är det naturligt att systemet börjar krångla och vissa dörrar vägrar att låsas upp. Därför behöver man byta ställdon eller kontrollelement som man kan hitta i 123bildelar.se butiken. Där går det att mata in sin regnummer och låta alla lämpliga element visas framför dig för att göra korrekt val. Alla priser är helt rimliga så att känner skillnaden i faktura.