Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Brytare / Relä

7 resultat
Relä, Kallstartsreglering
BOSCH
Relä, Kallstartsreglering
RELAIS. KALTSTART
F 026 T00 001
2 465,76 skr
Varunr:  11001091

pris per enhet
Pris inkl. moms
Gratis frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Elektrisk styrning

När i 1980-talet kom nya förstärka miljökrav, som uppmuntrade biltillverkare att övergå till miljövänligare bränsleinsprutningssystem, fortsatte man dock montera förgasare envist på vissa motorer, för det inte lönte sig att utrusta lågpresterade småbilar med invecklade insprutare som knappt kunde ge någon vinst i effekt. Men samtidigt kunde man inte lämna allt som var med gamla förgasare som krävde rensning och justering varje gång och dessutom hade dåliga avgasutsläpp. Därför utvecklade man elektroniska förgasare, som fick automatisk reglering av bränsleberedning i stället för antal mekaniska anordningar vilka knappt kunde sörja för anständig reglering. Så började ett antal brytare och relä till förgasare dyka upp så småningom för att tillhandahålla mer exakt bränsleberedning och ge mer komfort åt förare.

Vad ansvarar brytare till förgasare för?

När man startar bilen på morgonen, så behöver man justera tomgångsvarvtal själv genom att dra ut choken hos bilar med vanliga förgasare. Här anpassas varvtalet med elektroniskt system för kallstartreglering, antingen via elstyrning av gasspjället, eller via speciell elektronisk tomgångsluftventil som är placerad på tomgångspassage. Dessutom nästan samma princip fungerar på elstyrt luftspjäll, som ersätter accelerationspump. Här på grundval av styrenhetens kommando stängs luftspjället av elektronisk ventil, om det krävs fetare bränsleluftblandning vid kallstart eller hård acceleration. Flesta kommando verkar på reläer vilka aktiverar ventiler, som får signaler från brytare till förgasare, vilka exempelvis bryter ner strömkretsen när viss temperatur uppnås och det avläses av styrenhet som kan då bestämma.

Problem med elektroniska förgasare

Elektroniska förgasare hjälper mycket vid kallstartreglering, eller även vid tomgång, när kompressorer, servostyrning aktiveras och kan minska varvtal. Anordning behöver nästan inte underhållas med undantag för några elektroniska ventiler till bl.a. startautomatik och brytare till förgasare som kan gå av så att de ska bytas. För att göra det besök 123bildelar.se och du hittar exakt vad du behöver!