Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Bromsljuskontakt

290 resultat
Brytare, Bromsljus
FEBI BILSTEIN
Brytare, Bromsljus
103335
175,27 skr
Varunr:  15834914

pris per enhet
Pris inkl. moms
plus frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Liten bildel som ansvarar för bromssäkerhet

Att fordon åker i traffikström kräver från varje bilist extra uppmärksamhet för att kunna reagera på förändrat traffikläge, för att undvika traffikolycka. Nu när hastigheter har vuxit upp och bilar åker alltför tätt varandra är det mer än någonsin aktuellt att förstå vad bilen framför dig har för avsikt. Den kan svänga till ett annat körfält, vilket är förutsägbar handling för andra tack vare blinkande blinkers, eller vad ännu mer farligt kan den bromsa, vilket kännetecknas av lysande bromljus. Det ska fungera vid olika väderförhållanden och beror på utslag från bromsljuskontakt som sitter under instrumentpanelen på bromspedalen.

Hur fungerar och repareras bromsljuskontakt?

Bromsljuskontakt är gömd vanligen under instrumentpanelen och monteras på pedalfästet på torpedväggen i bilens vänstra del, precis var pedaler placeras. Den utför ett slags brytare, enpolig strömställare med kontakter slutna i viloläge. Den börjar fungera så fort bromspedalen har tryckts ner 1 cm (beror på bilmodell) och just då tänds bromsljus. Uppför det inte så, är det då dags att testa det och åtgärde fel. Om man är långt från verkstaden och har multimeter eller testlampa, så kan man undersöka problem själv. I så fall ansluta deras kontakter till bromsljuskontakt och mät värde vid avslagen anordning, då bör lampan lysas och mätaren på resistansmätning visa lågt värde 1-2 ohm. Vid nertryckt kontaktkolven bör lampan släckas och värdet visa mycket högt motstånd. Fungerar kontakten inte som det ska, då går det att byta den helt.

Plats var du kan köpa med rabatt

Det är inte så stort bekymmer när bromsljuskontakt går av eller strular, eftersom den inte bör kosta egendom, men även så lyckades vi på 123bildelar.se skruva priser på bromsdelar betydligt, så att t.ex. bromsbrytare från välrenommerad Metzger kostar 142 kronor i stället för 166. Det är märkbar skillnad eller hur?