Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Brickor till vevaxel

44 resultat
Distansbricka, Vevaxel
FEBI BILSTEIN
Distansbricka, Vevaxel
02360
Monteringsställen:  Bak
47,81 skr
Varunr:  10001037

product.minOrderQuantity
pris per enhet
Pris inkl. moms
plus frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Håller rätt avstånd mot motorblocket

Alla moderna förbränningsmotorer har principiellt åtminstonde två axlar i sig – en som omvandlar fram- och återgående rörelser till cirkel rörelse och en annan som styr över öppningar och stängingar av ventiler. Den första vevaxel drivs av kolvar som tillåter inte bara kraftövering till transmission och vidare till hjul utan också till en annan axel – kamaxel tack vare drivremmen eller kedja. Denna länken möjliggör exakt överföring av cirkulär rörelse och dessutom bör placeras strikt vertikalt utan snedställning. Det uppnås tack vare brickor-till-vevaxel som kan plockas ut efter tjocklek som reglerar avstånd mot remskivan.

Konstruktion och byte av distansbricka

Kanske enklare kan det inte vara när det gäller konstruktion av brickor-till-vevaxel som används hos både personbilar och nyttofordon. Det är vanligen en rund metallbricka med eller utan fästhål som antingen fästs mot remskivan eller bara monteras på ändfläns av vevaxel mellan den och skivan och det förlänger placering av remskivan så att kuggremmen är rätt spänd. Distansring som bricka också kallas behöver inget underhåll och kan även lämnas vid motorrenovering när hela motorn tas isär, men bättre ändå att byta den vid minsta misstanke på spricka eller korrosion.

Köp som ger nöje

När man behöver byta en rad bildelar vid allvarlig reparation kan det bli tidskrävande att hitta varenda reservdel speciellt till någon sällsynt bil. En del butiker har i sina lager vissa bildelar, men andra har andra och dessutom priser skiljer sig. För att inte jämföra dem och leta i de flesta butiker efter dem, stanna hos 123bildelar.se som har redan jämfört priser och satte låga prislappar på om möjligen brett urval av brickor-till-vevaxel som tillgodoser behov av ägare till över tusentals modeller tillverkade i världen.