Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Avluftning

541 resultat
null, Slang, Ventilkåpsventilation
VAICO
null, Slang, Ventilkåpsventilation
V10-2678
501,65 skr
Varunr:  11954562

pris per enhet
Pris inkl. moms
Gratis frakt
I LAGER
Detaljer
*rek.: rekommenderat pris

Bieffekter av förbränning.

Det är naturligt att vid expandering av förbränningsblandning i cylinder hamnar en liten av gaser in till botten av motor, där olja samlas och vevhusmekanism ligger. Detta övertryck kan plötsligt vara skadligt om inte gaser avges någonvart. Så utformade man första system för avluftning på bilar upp till 1960-taket när ett rör monterades till motorblocket som förde avgaser till atmosfären, men svag insugning från förbipasserande luft ledde till ett helt annat system. Moderna bilar är utrustade nu med tvångs vevhusluftning som insugs genom insugsrör och dess gaser hamnar igen till motor, men i detta förbränns tillsammans med förbränningsblanding.

Viktiga komponenter

Men det är inte så enkelt som man tror, eftersom tillsammans med vevhusgaser strävar också motoroljedroppar att hamna till förbränningsrum, vilket skulle betyda stor oljeförbrukning. För att få bukt med det monterar man separator med labyrinten inne, sär saktas vevgasernas rörelse som låter oljedroppar sätta sig på väggarna och rinna av tillbaka till vevhus. Ett viktigt steg i avluftning är också vevhusventilationsventilen som tjänar reglera trycket av vevhusgaser i inloppsröret. Vid obetydlig luftförtunning är ventilen är helt öppen, men vid omfattande värden stängs den för att förhindra undertrycket i vevhuset.

Få ersättning prisvärt

Inte bra när någonting strular i system för avlufting, eftersom det kan leda till övertrycket i vevhuset och som följd trasiga packningar med omfattande oljeläckage, eller dåligt avgasutsläpp, eftersom separator inte fungerar. I både fall går det att byta delarna, speciellt om 123bildelar.se säljer allt det där till mycket skruvade priser. Om din mekaniker från verkstad sade att dessa delar behöver bytas så kan du direkt mata in OE-nummer till sökfältet och få direkt sökresultat. Välj bildelar efter tillverkare, priset och extra snabb leverans direkt till ditt hem.